14 mai - Repetiție generală pentru Summitului CPE. Iată rutele alternative și principalele recomandări pentru populație

14 mai - Repetiție generală pentru Summitului CPE. Iată rutele alternative și principalele recomandări pentru populație

La 14 mai, timp de cinci ore, în intervalul 9:00 - 14:00, raficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale Chișinăului, precum și din zonele limitrofe capitalei va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale implicate în simularea generală pentru Summitului Comunității Politice Europen. Organizatorii exercițiului vin cu mai multe recomandări.

Irina Soltan

În intervalul orelor menționate, va fi restricționat accesul și circulația rutieră pe segmentul din Centrul capitalei spre localitatea Bulboaca.

Prin urmare, organizatorii recomandă ca cetățenii care au planificate zboruri în ziua de 14 mai, în intervalul orar 9:00-14:00 să își planifice din timp ruta de deplasare spre Aeroportul internațional Chișinău, să se informeze din timp cu privire la ajustarea programului transportului public, mai cu seamă a curselor interurbane. 

De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să dețină actele de identitate la ei, pentru a fi identificați la necesitate. La fel, trebuie să știm că, exercițiile tactice din cadrul simulării generale pot întârzia graficul transportului public, generând unele aglomerări în traficul rutier din centrul Chișinăului și zonele limitrofe. 


...

Recomandări pentru populație

Poliția R. Moldova

Publicitate

La fel, au fost elaborate hărți care indică modul de ocolire a zonelor care vor fi închise.  Locuitorilor din capitală le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani care va fi folosit ca sector de tranzit pentru ocolirea tronsonului de străzi pe care va fi organizată deplasarea delegațiilor oficiale.

Pentru deplasare din sectoarele Ciocana și Rîșcani, spre sectorul Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul. Circulația din sectorul Botanica spre sectoarele Rîșcani și Ciocana, va fi organizată pe str. Mihai Viteazul sau pe oricare stradă care nu este sistată circulația.

...

Rute alternative de deplasare Ciocana- Botanica

Poliția R. Moldova

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca - Chișinău și revers. Transportul care va circula din direcția or. Bender și are necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109(Delacău – Bulboaca – R2). 

 Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și au necesitate de a se deplasa spre mun. Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa.

...

Rute de deplasare spre și dinspre Chișinău

Poliția R. Moldova

Chiar dacă autoritățile responsabile pentru securitatea Summitului vor institui pentru perioade de timp limitate, în cadrul intervalului de timp anunțat, perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău, activitățile instituțiilor care au program 24/7, activitățile comerciale, culturale se desfășoară fără perturbări pe timpul simulării. La fel și evenimentele publice care au loc în afara perimetrelor de securitate.

 Întrucât, se are în vedere respectarea activităților curente ale fiecărui cetățean, concomitent cu asigurarea unui nivel corespunzător de siguranță și securitate publică în această zi, autoritățile își vor sincroniza acțiunile în așa mod ca să diminueze la maxim disconfortul creat acestora.

Autoritățile naționale mizează pe înțelegerea cetățenilor întru buna desfășurare a exercițiilor tactice pentru Summitul CPE. De asemenea, poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic, să fie atenți la trecerile pentru pietoni și să respecte cerințele legale ale agenților de patrulare care vor supraveghea circulaţia rutieră, atât în vederea dirijării fluxului participanţilor la trafic, redirecţionarea deplasării transportului, cât și neadmiterii creării ambuteiajelor. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal