Liste, bani și documente ridicate de procurori: Rezultatele perchezițiilor în UTA Găgăuzia

Liste, bani și documente ridicate de procurori: Rezultatele perchezițiilor în UTA Găgăuzia

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 11 percheziții la domiciliile și automobilele a opt persoane din Vulcănești, Cimișlia și Comrat. Acțiunile se întreprind într-un dosar de corupere a alegătorilor la scrutinul din UTA Găgăuzia. Iată ce au găsit oamenii legii.

Irina Soltan

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate şi ridicate documente şi bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, liste cu date de contact ale unor persoane, stick-uri de memorie, sume de bani. Toate persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Oamenii legii precizează că potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că, în perioada martie – prezent, concurentul electoral al Partidului Șor, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună știință mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașkanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii.

Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15.000 lei.

AGORA amintește că la orele dimineții zilei de 13 mai au loc acțiuni de urmărire penală pe dosarul de corupere a alegătorilor în contextul alegerilor din UTA Găgăuzia. Perchezițiile vizează stafful electoral al Partidului Șor și mai mulți activiști.

Partidul vizat a venit cu o reacție în care învinuiește guvernarea de acțiunile întreprinse de oamenii legii.

„În această dimineață, conducerea staff-ului și mulți activiști ai Partidului „ȘOR” s-au trezit din nou cu mascați la ușă, înarmați cu arme automate. Este o nouă acțiune ilegală, prin care se încearcă să pună presiune pe singurul candidat, care apară real interesele cetățenilor din Găgăuzia și nu este controlat de regimul criminal de la Chișinău”.

Citește și: Adunarea Populară a Gărăuziei reacționează după perchezițiile la stafful electoral al Partidului Șor: Cer „stoparea presiunii asupra CEC din Găgăuzia”

AGORA precizează că la 14 mai în UTA Găgăuzia se desfășoară turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al autonomiei. Mandatul este de 4 ani. Iar în urma primului tur de scrutin, lupta finală urmează să se dea între candidatul Partidului Șor - Evghenia Guțul, şi candidatul independent susținut de Partidul Socialiștilor - Grigorii Uzun.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal