Slusari, nedumerit de schimbarea de retorică a ministrului Agiculturii, în contextul importului de cereale: „Parcă era alt om” (VIDEO)

Slusari, nedumerit de schimbarea de retorică a ministrului Agiculturii, în contextul importului de cereale: „Parcă era alt om” (VIDEO)

Decizia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, potrivit căreia țara noastră nu va impune la această etapă restricții la importurile de cereale din Ucraina, i-a lăsat cu mai multe nedumeriri pe fermieri. Directorul Executiv al Asociației „Forța Fermierulor”, Alexandru Slusari a declarat în cadrul emisiunii „DESCIFRAT” că retorica șefului de la Agricultură s-a schimbat radical în doar două zile.



Mardari Irina

„Pe data de 8 mai noi l-am convins pe domnul ministru al Agriculturii și pe 8 mai el a ieșit public și a spus că da, există riscul ca fermierii să intre în faliment, da este necesar să ne aliniem la decizia Comisiei Europene. Până în ultimul moment, până la ședința de la Guvern noi parcă l-am tratat ca pe un avocat cel puțin pe această întrebare. Această schimbare bruscă, la 180 de grade, el primul a venit cu altă abordare, parcă era alt om - că nu dă nimic, că rezultat zero, că riscuri enorme. De aceea și am pus întrebarea: ce s-a schimbat la distanță de două zile? Cum poate un demnitar de stat în rangul de ministru așa de brusc să schimbe poziția?”, se întreabă Slusari.



Publicitate

Totuși, directorul Executiv al Asociației „Forța Fermierulor”, admite și alte motive care ar fi condiționat această decizie:

„Eu vrea să cred că Guvernul, cel puțin premierul, nu este influențat de această grupare de holdinguri. Vreau să cred. Mai ales că în cadrul ședinței, prim-ministrul destul de dur a discutat cu ei. Dar până la urmă nu contează duritatea cuvântului, ci rezultatul, iar rezultatul e benefic pentru ei. Eu cred că factorul principal a fost această frică față de măsurile Ucrainei și poate anumite aspecte legate de geopolitică. Consider că guvernarea ar trebui să aibă mai mare verticalitate”, a spus Alexandru Slusari.

AGORA precizează că pe 2 mai, Comisia Europeană a interzis, până pe 5 iunie importurile de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță din Ucraina în Polonia, România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia, dar a permis tranzitul cerealelor ucrainene pe teritoriul țărilor respective. 

Presate de fermieri, şi autoritățile de la Chișinău au anunțat că ar putea să introducă anumite restricții la importul de cereale şi oleaginoase din Ucraina.

Totuși, în urma unei întâlniri la Guvern, cu reprezentanții sectorului agricol, ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a declarat că țara noastră nu va impune la această etapă restricții la importurile de cereale din Ucraina.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal