Aplicația gratuită Bebbo te va ajuta să-ți crești și să-ți educi corect copiii

Aplicația gratuită Bebbo te va ajuta să-ți crești și să-ți educi corect copiii

Părinții și îngrijitorii copiilor de până la șase ani vor putea accesa informații despre creșterea și educarea acestora, din aplicația electronică - Bebbo. Noua aplicație mobilă le oferă părinților sfaturi sigure și utile cu privire la toate aspectele legate de sănătatea și bunăstarea micuților și este gratuită.

Alina Mîndrilă

„Bebbo este o aplicație care oferă părinților și îngrijitorilor o serie largă de sfaturi ale experților în domenii și probleme diferite. Venim cu sfaturi cu privire la stimularea educației copiilor, securitatea mediului și în lucru părinților cu copiii. Ei dreptul să aibă acces la informații corecte care să le fie la îndemână, în special cu creșterea dinamicii și utilizării mai mult a internetului care duce în confuzie. Nu este un lucru de marketing, dar credem că Bebbo le va oferi o dezvoltare în activitatea lor de părinte”, explică reprezentanta de țară UNICEF în R. Moldova, Maha Damaj.

Bebbo oferă instrumente interactive, necesare pentru urmărirea și susținerea dezvoltării copilului, în aspecte de învățare timpurie, sănătate, nutriție și alăptare, îngrijire receptivă, protecție și siguranță și chiar tratament. Prezent la eveniment, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu susține că această aplicație este scut de apărare pentru părinți.

Publicitate
 Încercăm să promovăm implicarea taților, în acest an colegii mei au venit cu propunerea să facem concediul paternal și mai accesibil. Prețul cel mai mare pe care îl plătesc de când am devenit ministru este că nu am tot timpul ca să îi schimb scutecele lui Luca, eu eram responsabil de acest lucru. Vin cu propunerea să fie mai multe secțiuni dedicate taților în cadrul acestei aplicații. Este important ca Bebbo să vină cu sfaturi cu încurajări pentru părinții care au copii cu dizabilități. Totodată, să ne asigurăm că această aplicație devine sigură.

Autor: Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale

Bebbo include, de asemenea, îndrumări specifice pentru părinți și îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate. 

Acest instrument a venit tocmai la timpul potrivit. Este important pentru părinți, dar este și mai important este pentru educatori, pentru îngrijitori. Ne preocupăm de bunăstarea copiilor, de starea de bine, ne asigurăm că sunt sănătoși", menționează secretarul de stat, Adriana Cazacu.

Autor: Adriana Cazacu, secretar de stat, Ministerul Educației și Cercetării

Bebbo a fost dezvoltată la nivel regional de către UNICEF cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare și al Uniunii Europene și este disponibilă în alte 14 țări din Europa și Asia Centrală. Până în prezent, la nivel regional, aplicația este folosită de peste 100.000 de utilizatori, iar de astăzi este disponibilă și în Moldova.

Beneficiile aplicației Bebbo

1. Ușurează viața părinților, fiind o aplicație personalizată, plină de instrumente și resurse pentru a elimina presupunerile și îngrijorările părinților, ajutând familiile să-și crească copiii, să prospere social, emoțional, fizic și cognitiv.

2. Echipează părinții cu instrumente și resurse de care au nevoie pentru a fi părinți mai încrezători a unui copil mai fericit.

3. Ajută familiile să se implice eficient în creșterea și educarea copiilor din ziua nașterii până la grădiniță, apoi la școală și construirea unui teren solid pentru relații pe termen lung.

4. Oferă zilnic părinților jocuri pe care le pot practica împreună cu copilul, prin idei și îndrumări personalizate continue. Acest lucru aduce o importanță a învățării prin joc pentru această vârstă de grupă de copii. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal