Volei feminin: Moldoveanca Aliona Martiniuc a luat Cupa Romaniei la volei cu CSM LUGOJ, fiind și cea mai bună realizatoare a echipei

Volei feminin: Moldoveanca Aliona Martiniuc a luat Cupa Romaniei la volei cu CSM LUGOJ, fiind și cea mai bună realizatoare a echipei

Sportiva din R. Moldova, Aliona Martiniuc, alături de coechipierele sale de la CSM Lugoj au cucerit, în premieră în istoria clubului, Cupa României, în fața vicecampioanei CSM Târgoviște, la Turneul Final Four de la Pitești. Mai mult, internaționala de pe postul de universal, a fost cea mai bună realizatoare a Lugojului, cu 17 puncte. Pentru clubul din Banat, e un punct final al unui sezon istoric, început cu câștigarea, tot în premieră, a Supercupei României, informează prosport.ro.

 

Alina Mîndrilă

Lugojul a început ca din pușcă

În semifinale, ambele formații au câștigat după meciuri lungi, cu 3-2, cu Blajul, în cazul Lugojului, și Dinamo, în cazul Târgoviștei. CSM-ul din Banat a intrat foarte bine în primul set și s-a distanțat rapid, în contextul în care echipa dâmbovițeană, care le-a învins pe timișence în semifinalele campionatului, a făcut inclusiv greșeli de călcarea a liniei. După primul set terminat la scorul de 25-16, Lugojul a început bine și al doilea set. Formația din Târgoviște și-a revenit însă, mai ales prin Matei, Mirosavljevic și Ionescu.Vicecampioana a egalat la 24, însă în over-time, tot Lugojul a punctat la 26-24.

Probleme la preluare când Silvija Popovic nu a fost în teren

Cu cuțitul aproape de os, echipa lui Giovanni Caprara a reușit să stăpânească jocul în al treilea set. S-au speculat tot mai mult momentele în care Lugojul avea centrul la serviciu, iar liberoul de talie mondială Silvija Popovici nu era în teren, și astfel, au apărut erori la preluare.

Târgoviște a dominat clar al treilea set, terminat cu 25-22. Cu setul pierdut, elevele lui Ugljesa Segrt au continuat să joace slab în startul setului patru. Vicecampioanele au avut și trei puncte avans, dar lugojencele au egalat la 13 și asta le-a purtat noroc. Formația din Banat și-a revenit pe final de set și a terminat setul cu 21-21, evitând setul decisiv.

Yelizaveta Ruban, MVP al turneului F4 al Cupei României

La finalul unui joc electrizant, de 117 minute de joc efectiv, Yelizaveta Ruban, extrema azeră născută în Ucraina a Lugojului, a primit trofeul de MVP al turneului final. Aliona Martiniuc, internaționala moldavă de pe postul de universal, a fost cea mai bună realizatoare a Lugojului, cu 17 puncte, urmată de Ruban, cu 16. Pentru Târgoviște, bulgăroaica Mira Todorova a fost cea mai bună realizatoare, cu 14 puncte marcate. 

...

CSM Lugoj

Google

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal