„Instituțiile statului vor preveni orice acțiune de violență. Cetățenii nu au de ce să se îngrijoreze”. Detalii despre organizare Marii Adunări Naționale

„Instituțiile statului vor preveni orice acțiune de violență. Cetățenii nu au de ce să se îngrijoreze”. Detalii despre organizare Marii Adunări Naționale

Guvernul, instituția responsabilă de organizarea Marii Adunări Naționale „Moldova Europeană”, a venit cu detalii despre desfășurarea evenimentului. Potrivit secretarului general al Executivului, Artur Mija, oamenii legii vor avea grijă de siguranța cetățenilor, vor fi amenajate patru parcări la intrarea în Chișinău și vor fi instalate corturi sanitare.

Baciu Ana

„Adunarea va începe la 11:00. Piața Marii Adunări Naționale este rezervată pentru adunare, lucru decis de CSE. Vreau să accentuez un lucru important. Inspectoratul de poliție, instituțiile statului vor preveni orice acțiune de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în această duminică. Cetățenii nu au de ce să se îngrijoreze”, a spus Artur Mija.

Potrivit secretarului general, evenimentul va dura câteva ore și avea două părți: adresări către cetățeni și un program artistic. Programul va fi plasat pe siteul evenimentului cu câteva zile înainte. 

Te-ar putea interesa și: Adunarea Națională „Moldova Europeană” și eșichierul politic moldovenesc: Susținere, indecizie, delegați, critică și o prezență surpriză

„Adunarea „Moldova Europeană”, va avea loc în același timp la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale europene. Dacă sunteți în afara țării puteți găsi locurile unde se adună moldovenii pe harta plasată pe siteul moldovaeuropeană.md”, a subliniat Mija.

Totodată, vor fi amenajate patru parcări mari în funcție de intrarea în capitală. Harta parcărilor în capitală este plasată pe siteul evenimentului.

...

Harta parcărilor

Guvern

Publicitate

De asemenea vor fi instalate unități sanitare și se va distribui apă potabilă la solicitare. 

„Continuăm să lucrăm cu MAI pentru fluidizarea traficului în această duminică. Transportul public în Chișinău va circula în mod obișnuit cu excepția faptului că PMAN este rezervată pentru eveniment. Pe 21 mai numărul de transport public va fi suplinit”, a adăugat secretarul general al Guvernului.

 Amintim că, la 10 aprilie, președinta Maia Sandu s-a adresat tuturor cetățenilor, chemându-i la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care urmează să aibă loc la 21 mai 2023.

Citește și: Ion Ceban și partidul MAN vor participa la Adunarea Națională: „MAN pledează pentru vectorul european și va susține inițiativele care au acest scop”


Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal