A fost necesară ridicarea listelor electorale: Precizările CNA pe marginea acțiunilor organului de urmărire penală la Judecătoria Comrat și la CEC Găgăuzia

A fost necesară ridicarea listelor electorale: Precizările CNA pe marginea acțiunilor organului de urmărire penală la Judecătoria Comrat și la CEC Găgăuzia

Acțiunea, pe care a desfășurat-o Centrul Național Anticorupție, în comun cu Procuratura Anticorupție și Inspectoratul Național de Investigații la Comrat, a avut loc în cadrul cauzei penale, pornită pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și coruperea alegătorilor.

Stela Vdovii

„Am comunicat anterior despre perchezițiile operate în acest dosar la mai mulți reprezentanți ai unui concurent electoral la alegerile pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia și am oferit informații privind bănuielile care s-au conturat în cauza dată – suspiciuni rezultate din activitățile de investigații și de urmărire penală, efectuate de Poliție, CNA și procuratura anticorupție, în special multiple cazuri de corupere a alegătorilor. Am obținut probe relevante pentru cauză care sunt în prezent în curs de examinare”, se arată în comunicatul CNA.

În cadrul măsurilor speciale de investigații, s-a conturat bănuiala rezonabilă că în listele electorale ar fi persoane care, la momentul scrutinului, s-ar fi aflat în afara țării noastre, deci nu puteau să participe fizic la alegeri, dar și persoane decedate.

Pentru a verifica această informație, a fost necesară ridicarea listelor electorale.

Astăzi, ofițerul de urmărire penală, sub conducerea procurorului de caz, a solicitat reprezentantului Comisiei Electorale Centrale a UTA Găgăuzia să se prezinte la sediul CNA pentru procedura de desigilare a cutiilor cu listele electorale, ridicate ieri. Este o acțiune procesuală care urmează să se desfășoare în prezența avocatului reprezentantului CEC și care este filmată, cu atașarea înregistrării la dosar.

A fost contactat reprezentantul CEC și avocatul acestuia pentru astăzi, dar am fost informați că aceștia sunt disponibili de a participa la acțiunea procesuală vineri, 19 mai.

Precizăm că, după desigilarea cutiilor cu listele electorale, ofițerul de urmărire penală urmează să facă copii ale acestora și să asigure transmiterea listelor în original la Judecătoria Comrat.

Vom reveni cu detalii.  

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal