Ar fi comandat omorul unui medic, care i-a fost partener de afaceri, pentru 10.000 de euro. Un medic la pensie și fost luptător afganez, reținuți

Ar fi comandat omorul unui medic, care i-a fost partener de afaceri, pentru 10.000 de euro. Un medic la pensie și fost luptător afganez, reținuți

Un medic, care, în prezent, este la pensie a fost reținut pentru 72 de ore de către Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, de comun cu procurorii PCCOCS. Acesta este acuzat că ar fi comandat asasinarea fostului său asociat într-o clinică de ginecologie din Chișinău. De asemenea, este reținută și persoana care i-a făcut rost de armă bănuitului.

Alina Mîndrilă

Medicul ar fi comandat omorul fostului partener de afaceri, din motive de răzbunare. Acesta ar fi refuzat să mai colaboreze, după ce bănuitul a vrut s-o numească pe nora sa într-o funcție de conducere în clinică, anunță poliția. Prin urmare, fostul partener și-a retras activele din clinică și a părăsit echipa, iar alți medici i-au urmat exemplul. În continuare, compania a falimentat, iar între timp fostul partener a pus pe roate o altă afacere în domeniul medical.

Potrivit datelor din dosar, bănuitul urma să-i plătească asasinului suma de 10.000 euro pentru executarea omorului. Pentru a nu fi deconspirat, acesta comunica doar cu o altă persoană, care l-ar fi contactat direct pe asasin. De fapt, acesta era un investigator INI sub acoperire.

Publicitate
...

Probele poliției

IGP

„Bănuitul, a achitat întâi 1.500 de euro, iar restul 8.500 de euro urma să-i achite odată cu prezentarea de către executor a comenzii a imaginilor case să dovedească omorul. În acest scop, bănuitul i-a făcut rost asasinului de un pistol automat Kalașnikov și 30 de cartușe, pe care le-a transmis intermediarului. Arma i-a fost furnizată medicului de către un fost luptător în conflictul din Afganistan, din raionul Dubăsari, care a luptat și în regiunea transnistreană și care la moment este condamnat condiționat la patru ani închisoare (escrocherie și uzurparea calității oficiale în stat),” se arată în comunicatul poliției.

Planul bănuitului a fost deconspirat ,odată cu achitarea celei de-a doua tranșe – moment în care a fost reținut, în flagrant cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”. Au urmat percheziții la fostul medic, de unde au fost ridicați peste 200.000 USD, peste 17.000 de lire sterline, un pistol, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile.

Așa cum starea de sănătate a bănuitului s-a agravat, acesta a fost internat în spital, unde continuă să fie reținut. De asemenea, a fost reținută și persoana care i-a pus la dispoziție pistolul automat, pentru executarea omorului.

Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze întreg probatoriul și să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința ambilor bănuiți. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția vinovăției, potrivit legii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal