Vor participa, dar au ceva de remarcat. Platforma DA și-a anunțat poziția privind participarea la Adunarea „Moldova Europeană”

Vor participa, dar au ceva de remarcat. Platforma DA și-a anunțat poziția privind participarea la Adunarea „Moldova Europeană”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a anunțat că formațiunea politică va participa, în data de 21 mai, în PMAN, la Adunarea „Moldova Europeană”, lansată de președinta Maia Sandu. Asta, deși, spune el, „adevăratul scop al manifestației este legat exclusiv de interesele politice și electorale a partidului Acțiune și Solidaritate”, iar „decizia platformei Demnitate și Adevăr de a oferi suport a fost ignorată”. El îndeamnă susținătorii partidului să participe la această acțiune pro-europeană, dar declară că formațiunea va respecta și decizia acelor membri și simpatizanți, care nu vor dori să ia parte la eveniment.

Alina Mîndrilă

“Obiectivul integrării europene reprezintă un element central al politicii și acțiunilor partidului. În legătură cu evenimentul planificat pe 21 mai, Platforma DA a crezut până în ultimul moment că această manifestație ar putea pune bazele unei cooperări mai largi, la nivelul întregii clase politice pentru a face ireversibilă calea noastră spre integrarea europeană. Spre regret, felul în care guvernarea a gestionat organizarea acestei manifestații, ne arată că adevăratul scop a manifestației este legat exclusiv de interesele politice și electorale a partidului Acțiune și Solidaritate“, menționează Dinu Plîngău.

Totodată, Plîngău a mai menționat că acele consultări organizate la Președinție au purtat un caracter formal, iar, guvernarea, din momentul preluării puterii, nu a fost receptivă la inițiativele venite din partea opoziției pro-europene. 

Publicitate

Totodată, liderul formațiunii anunță că Platforma Demnitate și Adevăr va participa la eveniment.

„Considerăm că nu este în interesul R.Moldova sabotarea acestei manifestații. Îndemnăm simpatizanții partidului, membrii partidului să susțină orice inițiativă care într-o formă sau alta este în favoarea integrării europene. Orice manifestare de susținere a cauzei pro-europene este un lucru pozitiv. Platforma DA va respecta și decizia acelor membri și simpatizanți ai partidului care nu vor dori să participe la acest eveniment. Această declarație a fost aprobată în majoritatea organizaților teritoriale a platformei Demnitate și Adevăr și la final la Ședința Consiliului Național politic“, a mai spus Plîngău.

Amintim că Maia Sandu a anunțat că convoacă, pentru data de 21 mai, Adunarea Națională. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal