FIFA a prezentat marca şi logoul Cupei Mondiale din 2026. Cum arată și de ce nu e pe placul multora dintre microbiști

FIFA a prezentat marca şi logoul Cupei Mondiale din 2026. Cum arată și de ce nu e pe placul multora dintre microbiști

FIFA a prezentat miercuri, în cadrul unui eveniment organizat la Los Angeles, marca oficială şi logoul Cupei Mondiale de fotbal din 2026, care se va disputa în Statele Unite, Mexic şi Canada. „Pentru prima dată în istorie, sunt reprezentate o imagine a trofeului şi a anului turneului, formând un limbaj de design inovator, care ancorează emblema pentru 2026 şi mai departe”, a explicat FIFA într-un comunicat, citat de sport.ro. de cealaltă parte, designul i-a nemulțumit pe unii dintre microbiști, care nu s-au abținut să lase comentarii tăioase pe rețelele de socializare.

Stela Vdovii

„Imaginea trofeului şi a anului vor permite personalizarea pentru a reflecta unicitatea fiecărei ţări gazdă, construind în acelaşi timp o structură de marcă identificabilă pentru anii următori”, precizează forul fotbalistic mondial.

Publicitate

Cu preşedintele Gianni Infantino în frunte, FIFA a organizat un eveniment special la emblematicul Observator Griffith din Los Angeles, la care au participat legende ale fotbalului precum fostul atacant brazilian Ronaldo.

FIFA a prezentat şi campania ''WE ARE 26'' (SUNTEM 26) care urmăreşte "rolul integral jucat de comunităţi'' la următoarea Cupă Mondială.

„SUNTEM 26 este un strigăt de luptă”, a spus Infantino cu această ocazie. „Acesta este un moment în care trei ţări şi un întreg continent spun împreună: 'Suntem uniţi ca unul pentru a ura bun venit lumii şi a organiza cea mai mare, cea mai bună şi cea mai incluzivă Cupă Mondială din istorie'”, a subliniat conducătorul FIFA.


Câți microbiști, atâtea păreri...

Noul logo i-a dezamăgit crunt pe mulți dintre iubitorii fotbalului, care au criticat dur alegerea FIFA. Comentariile negative au început să inunde rețelele de socializare, aceștia fiind dezamăgiți crunt de aspectul siglei.

Dacă la ultimele ediții organizatorii au făcut eforturi uriașe pentru a ieși în evidență cu logo-uri stilizate și pline de simboluri, de această dată graficienii responsabili au lăsat impresia că l-au desenat în câteva minute, doar cu scopul de a avea un produs final.

Practic, cifrele 2 și 6 sunt scrise cu alb, pe verticală, iar deasupra lor a fost adăugată, pur și simplu, reprezentarea grafică a trofeului Cupei Mondiale, notează prosport.ro.

„Ce e cu hidoșenia asta?!”, „V-a luat mai mult de cinci minute să îl desenați?”, „Sunt convins că este o glumă, nu poate să arate în asemenea hal emblema celei mai importante competiții”, „L-a făcut băiatul de la pază în pauza de masă?” și „Asta poate să facă și copilul meu, și încă nu e la vârsta la care să îl dau școală…” sunt numai câteva dintre comentariile acide ale internauților, după anunțul făcut de FIFA.


 ''WE ARE 26'' 

În 2026 se va disputa prima Cupă Mondială cu 48 de echipe, în loc 32 ca până acum, şi va fi pentru prima dată când cel mai mare eveniment fotbalistic de pe planetă se va derula în trei ţări.

Statele Unite vor găzdui cea mai mare parte a turneului, cu 11 oraşe din totalul de 16 stabilite pentru Mondialul din 2026: Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami şi New York/New Jersey.

Mexico City, Guadalajara şi Monterrey vor fi locurile de desfăşurare în Mexic, în timp ce, din partea Canadei, Vancouver şi Toronto au fost oraşele alese.

La Cupa mondială vor fi calificate direct trei echipe naționale, potrivit hotărârii luate de FIFA. Gazdele turneului final nu vor mai trebui să treacă prin preliminarii pentru a juca la turneul final.

Astfel, Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada, pe al căror teritoriu se va disputa ediția din 2026 a Cupei Mondiale, sunt sigure că vor fi prezente la startul competiției.

Europa este continentul cel mai bine reprezentat la turneul final de peste trei ani, cu 16 echipe naționale, urmat de Africa (9), Asia (9), America de Sud (7), America de Nord (6 – dintre care 3 sunt ocupate de Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada) și Oceania (1).

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal