Nu-i mai vor în partid. Comitetul executiv al PSRM îi solicită lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliski să-și depună mandatele de deputat

Nu-i mai vor în partid. Comitetul executiv al PSRM îi solicită lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodoliski să-și depună mandatele de deputat

Comitetul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) îi solicită lui Vasile Bolea și lui Alexandr Suhodoliski să-și depună mandatele de deputat. De asemenea Comitetul cere Consiliului Național al partidului să-i excludă pe cei doi din formațiunea politică pentru că ar fi „neglijat în continuu interesele partinice cu desfășurarea activităților incompatibile cu viziunile și pozițiile partidului”.

Baciu Ana

„Deputații în Parlament Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr în mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului. (...)

Comitetul Executiv al PSRM solicită Fracțiunii BCS din Parlament excluderea din componența acesteia a deputaților Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr și excluderea lor din toate funcțiile în care aceștia au fost delegați de fracțiune”, se arată într-un comunicat al PSRM.

De asemenea, Comitetul executiv al partidului cere Consiliului Republican al PSRM excluderea din rândurile PSRM a lui Bolea Vasile și Suhodoliskii Alexandr.

La 17 mai, presa scria că deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, alături de candidatul acestora din primul tur al alegerilor bașcanului Găgăuziei, Victor Petrov, au plecat în Israel. 

La momentul publicării acestei știri cei dori vizați nu au venit cu o reacție.

La 15 martie curent, deputatul PSRM, Alexandr Nesterovschi a părăsit rândurile socialiștilor. Parlamentarul a plecat din partid și din fracțiunea din Legislativ. Acesta spunea că se alătură „Mișcării pentru Popor”.

10 zile mai târziu, Irina Lozovan a anunțat că părăsește fracțiunea BCS, dar și Partidul Socialiștilor. Aceasta a menționat că partidul nu poate exista fără un lider și a anunțat de asemenea că se alătură Mișcării pentru Popor, dirijată de Partidul Șor.

Amintim că, președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat că fracțiunea PAS este gata să realizeze modificări la legislație astfel încât deputații care își părăsesc fracțiunile din alte motive decât cele ideologice să fie pedepsiți.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal