Zeci de percheziții într-un dosar privind falsificarea actelor! Două persoane au fost reținute

Zeci de percheziții într-un dosar privind falsificarea actelor! Două persoane au fost reținute

Doi bărbați de 44 și 51 de ani, originari din Chișinău, unul dintre ei fost angajat al structurilor de forță, anterior judecat pentru infracțiuni similare, organizau confecționarea și comercializarea pașapoartelor, cărților de identitate și permiselor de conducere din diferite țări ale Uniunii Europene, datorită legăturilor și rolurilor care le dețin în gruparea infracțională. Pentru a nu admite eșecuri din partea solicitanților, aceștia convingeau persoanele despre avantajele și dezavantajele documentelor, precum și unde pot fi prezentate sau cum pot fi transportate în siguranță la traversarea frontierei de stat.

Alina Mîndrilă

„Activitatea infracțională a grupului a fost documentată pe parcursul anului 2023, timp în care polițiștii au stabilit că membrii grupării aveau rolurile repartizate, fiind implicați în confecționarea și comercializarea diferitor tipuri de documente oficiale false. Aceștia confecționau și comercializau pașapoarte, cărți de identitate și premise de conducere ale Republicii Moldova, României, Bulgariei, Cehiei și altor state membre ale Uniunii Europene. Bărbații încasau de la 120 la 2000 de euro, în dependență de completul de documente”, se arată într-un comunicat al poliției.

...

bani

politie

Publicitate

Documentele erau confecționate și comercializate cu date de identitate inventate de membrii grupării criminale sau la indicația solicitantului, fiind destinate și folosite de către membrii grupărilor aflați în vizorul organelor de drept sau implicați în comiterea infracțiunilor grave și deosebit de grave pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene pentru a nu putea fi identificați. O altă parte a documentelor erau destinate pentru organizarea migrației ilegale și angajarea în câmpul muncii peste hotarele țării.

La 18 mai, ofițerii de investigații, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” a IGP, au descins cu percheziții în mijloacele de transport și la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, transferuri bănești, purtători de informații electronice, copii ale documentelor de identitate, tehnică de calcul, precum și mijloace financiare.

 În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false de către un grup criminal organizat. Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar conform legislației în vigoare aceștia riscă până la 5 ani de închisoare. În continuare polițiștii întreprind măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru acumularea probelor pertinente și concludente, precum și acumularea informațiilor pentru documentarea altor membri ai grupării.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal