Veronica Dragalin crede că scurgerile de informații de la CNA și PA ar trebui pedepsite cu închisoarea: Sunt infracțiuni de corupție (VIDEO)

Veronica Dragalin crede că scurgerile de informații de la CNA și PA ar trebui pedepsite cu închisoarea: Sunt infracțiuni de corupție (VIDEO)

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, declară că CNA și PA se confruntă cu scurgeri de informații și că problema nu a fost deocamdată rezolvată, chiar dacă a fost semnalată și anterior. La emisiunea DESCIFRAT, Dragalin a menționat că, în opinia sa, asemenea acțiuni sunt acte de corupție și ar trebui pedepsite cu închisoarea. 

Zagnat Elena

Noi avem scurgeri de informații inclusiv în ziua de azi. Soluția este complicată, fiindcă astăzi când noi vorbim despre persoane corupte, care se află în interiorul instituției noastre, în interiorul CNA-ului, care sunt rău-intenționate, e foarte dificil să previi asemenea acțiuni. Un ofițer care ajunge dimineața la percheziții deschide mesajul și vede adresa, iar noi trăim într-o țară foarte mică, și el știe ce se află la acea adresă și el are relații, de exemplu, cu avocați care au fost cândva procurori în Procuratura Anticorupție sau au relații cu CNA, atunci, acel ofițer corupt foarte repede poate trimite un mesaj text prin Telegram, Signal, alt canal, care să preîntâmpine persoana că „uite urmează să vină percheziții la tine în 20 de minute”. Și aceasta se întâmplă, noi nu am rezolvat problema. 

Autor: Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție

Publicitate

Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție, pentru scurgeri de informații, persoanele din cadrul instituțiilor de drept ar trebui pedepsite cu închisoarea. 

Încercăm să facem tot posibilul să menținem cercul de persoane cât mai restrâns. Eu, personal, vorbesc foarte des pe tema aceasta cu procurorii și consultanții care se află la noi în colectiv. Eu le repet foarte des că acestea nu sunt pur și simplu scurgeri de informații, acestea sunt infracțiuni de corupție, care, din punctul meu de vedere trebuie să fie pedepsite la maxim. Am transmis un aviz la un proiect de lege care modifică unele articole din Codul Penal. Din punctul meu de vedere, pedeapsa pentru scurgeri de informații trebuie să fie extrem de dură, închisoare. Așa lucruri ne sabotează cazurile la care noi lucrăm și este o problemă în continuare. 

Autor: Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție

Anterior, directorul CNA, Iulian Rusu, a declarat în Parlament că sursa scurgerilor de date pot fi în cadrul diferitor autorități. Acesta a subliniat că pentru a diminua fenomenul de scurgeri de date, a fost redus cercul de persoane care cunosc un dosar. Totodată, potrivit lui Rusu, toate calculatoarele și dispozitivele care sunt în cadrul CNA sunt monitorizate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal