Dosarul Bismobil Kitchen. Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali ai companiei, trimiși pe banca acuzaților

Dosarul Bismobil Kitchen. Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali ai companiei, trimiși pe banca acuzaților

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali și ai companiei au fost trimiși pe banca acuzațiilor, în dosarul escrocheriei de aproape 40 milioane lei.

Baciu Ana

Ceilalți trei învinuiți, pe lângă fondatorul companiei, sunt un director operațional și doi agenți comerciali ai companiei, responsabili de relațiile cu clienții. Dosarul penal de bază a fost pornit pentru prejudicierea clienților cu aproape 40 milioane lei, după ce aceștia nu și-ar fi primit mobila de bucătărie comandată în 2021-2022.

Acum investigațiile continuă și în privința celorlalte acțiuni de escrocherie, comise în privința a 168 de persoane nedreptățite.

În ceea ce privește victimele din România, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut.

Conform Codului penal, escrocheria comisă se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 8 la 15 ani.

AGORA amintește că, la 7 aprilie, Mihail Șaran a evadat după ce a refuzat să se prezinte la pronunțarea încheierii judecătorești ce urma să-l trimită înapoi în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorului PCCOCS. Acesta s-a deplasat într-un parc, a forțat și a înlăturat brățara electronică de monitorizare, a aruncat haina și a fugit. Poliția Republicii Moldova este în căutarea acestuia pentru a fi reținut.

La o săptămână distanță,  Șaran a fost reținut de angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, într-o casă părăsită din localitatea Durlești.

La cinci zile după ce a evadat exact înainte de a fi plasat în arest și a fost dat în căutare internațională, Mihail Șaran, apare cu un mesaj pe rețelele de socializare. Deși, peste un timp, mesajul a fost șters, unele surse media au reușit să-l salveze, iar în presă a apărut captura de ecran cu textul postat de Șaran. În mesaj el explică de ce a fugit și recunoaște că, într-o zi, se va preda autorităților.

CITEȘTE ȘI: Cum a reușit Șaran să scoată brățara electronică? Reacția reprezentanților din cadrul Inspectoratului Național de Probațiune

Precizăm că la 29 martie curent, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii BisMobil Kitchen, specializate în fabricarea mobilei de bucătărie. Astfel, acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Ulterior, oamenii legii au efectuat percheziții la fondatorul Bismobil Kitchen după ce acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor, acesta ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale.

Reamintim, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție - Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova. Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal