După ce au părăsit PSRM, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi aderă la Partidul „Renaștere”

După ce au părăsit PSRM, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi aderă la Partidul „Renaștere”

Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi anunță că au părăsit oficial PSRM și aderă la Partidul „Renaștere”. Mai mult, foștii socialiști vor face parte din conducerea partidului, în calitate de membri ai Biroului politic și Consiliului republican.


Stela Vdovii

„Am decis că, dacă fosta echipă nu mai are nevoie de Vasile Bolea, să ader la echipa „Renaștere”. Să încercăm să renaștem această idee de stânga, să nu deviem de la acele principii de care ne-am ghidat ultimii 10-15 ani și să încercăm să facem politică și să ne atingem scopurile altfel (...) Ne așteaptă alegerile locale și mai departe vom încerca și sunt convins că vom reuși să dezvoltăm această echipă pentru a participa la alegerile parlamentare, pentru a avea un scor bun și a deveni un partid parlamentar care să influențeze politica în acest stat”, a declarar Vasile Bolea luni, 22 mai, în cadrul unei conferințe de presă.

Precizăm că anterior, Comitetul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) anunța că cere Consiliului Național al partidului să-i excludă pe cei doi din formațiunea politică pentru că ar fi „neglijat în continuu interesele partinice cu desfășurarea activităților incompatibile cu viziunile și pozițiile partidului” și le cerea lui Vasile Bolea și lui Alexandr Suhodoliski să-și depună mandatele de deputat.

Se întâmpla, după ce la 17 mai, presa scria că deputații Vasile Bolea și Alexandru Suhodolschi au plecat în Israel. 

Ulterior, Bolea a confirmat că s-a întâlnit cu Ilan Șor în Israel. La ieșirea din Aeroportul Internațional Chișinău, deputatul le-a declarat jurnaliștilor că a discutat cu Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova, despre proiectele care ar urma a fi implementate de către Eugenia Guțul, candidata Partidului Șor la funcția de bașcan al Găgăuziei.

Publicitate

AGORA amintește că anterior, alți doi deputați, care au părăsit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, au anunțat, la fel că aderă la Partidul „Renaștere-Возрождение”, condus de Serghei Mișin. Inițiativa îi aparține Președintelui Partidului, care i-a invitat pe foștii socialiști să se alăture echipei formațiunii politice. Despre această decizie a anunțat la data de 16 mai Irina Lozovan pe pagina sa de Facebook. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal