La șapte ani distanță, Festivalul BITEI își ridică din nou cortina! Bugetul alocat de Ministerul Culturii este unul fără precedent

La șapte ani distanță, Festivalul BITEI își ridică din nou cortina! Bugetul alocat de Ministerul Culturii este unul fără precedent

BITEI - Festivalul Internațional al Artelor Scenice ajuns la ediția cu numărul XIII, invită consumatorii de teatru la „Chișinău – locul ideal pentru întâlniri!”. Tradițional, programul festivalului cuprinde trei secțiuni: Teatru, Muzică și Dans. În cadrul acestor secțiuni se joacă spectacole de teatru dramatic, au loc reprezentații de dans modern, muzică și dans folcloric.

Alina Mîndrilă

„Programul ediției a XIII-a a Festivalului BITEI va include reprezentările a douăzeci de companii de teatru, muzică și dans, cu spectacole în scenă și în plein-air, din China, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Italia, Polonia, România, Spania, Ucraina și Republica Moldova”, a menționat Petru Vutcărău, directorul Festivalului BITEI, regizor, director general al Teatrului Național „Eugène Ionesco” din Chișinău. 

Festivalul BITEI este un pilon al vieții teatrale, este important ca Republica Moldova să aibă un festival international de teatru, a subliniat Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Publicitate
Este esențial să nu începem de fiecare dată de la zero. Avem lucruri frumoase începute cu mulți ani în urmă, noi trebuie să le continuăm și să le transmitem generațiilor pentru continuarea dezvoltării spațiului cultural în Republica Moldova. Este extrem de important ca acest festival sa fie nu doar pentru lumea teatrală, pentru publicul amator de teatre ci și pentru instituțiile care trebuie sa susțină teatrele din Republica Moldova.

Autor: Sergiu Prodan, ministrul Culturii

O locație tradițională deja este scena Teatrul Național Mihai Eminescu, care, pe perioada festivalului, va găzdui mai multe reprezentații.

Bugetul alocat pentru desfășurarea eveniemntului este de peste 5.800 milioane de lei. În premieră pentru BITEI, teatrul va coborî în stradă, venind mai aproape de public. O trupă de teatru din Italia va juca în aer liber pentru vizitatorii festivalului.

În cadrul Festivalului se vor desfășura ateliere artistice, dezbateri, paneluri și conferințe de presă cu participarea personalităților notorii din domeniul artelor scenice (regizori, critici de teatru, editori de publicații specializate), care vor fi găzduite de Teatrul Național „Eugène Ionesco”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Fără Nume, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, ediția a XIII-a (26 mai – 4 iunie 2023), este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu Teatrul Național „Eugène Ionesco”, sub Înaltul Patronaj acordat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal