Compania „Teleradio-Moldova” se modernizează cu sprijinul BBC. Proiectul, finanțat de Guvernul Marii Britanii

Compania „Teleradio-Moldova” se modernizează cu sprijinul BBC. Proiectul, finanțat de Guvernul Marii Britanii

Compania „Teleradio-Moldova” dă startul unui proiect de modernizare realizat în comun cu corporația britanică BBC, în valoare de 23 de milioane de lei. Proiectul, intitulat „Sprijinirea transformării TRM”, este finanțat de Guvernul Regatului Unit și va dura doi ani, anunță directorul general al „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu.

Irina Soltan

Proiectul „Sprijinirea transformării TRM” își propune să îmbunătățească capacitățile și eforturile de modernizare ale „Teleradio Moldova”, permițându-i să răspundă eficient nevoilor în evoluție ale publicului său și să livreze conținut de înaltă calitate în era digitală, notează Moldova1.

Proiectul se va concentra pe diverse domenii cheie, inclusiv pe dezvoltarea de conținut, infrastructura tehnică și consolidarea capacității organizaționale.

„Guvernul Regatului Unit este dedicat sprijinirii Moldovei pe drumul său spre edificarea unei democrații mai puternice. Un peisaj media proactiv, liber și independent este, în accepție britanică, parte integrantă într-o democrație matură. Această transformare presupune consolidarea capacității TRM de a produce știri și programe de actualitate informative, moderne și captivante, valorificând platformele multimedia pentru a ajunge la un public mai larg și mai divers”, a declarat Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova.

„Cu sprijinul primit, organizația noastră va investi în oportunități de formare și dezvoltare profesională pentru jurnaliștii noștri. Acest lucru va permite jurnaliștilor TRM să dobândească noi abilități, să-și perfecționeze spiritul critic și să adopte o mentalitate multimedia mai puternică. Cu sprijinul BBC, programarea TRM va fi revitalizată cu perspective noi, formate inovatoare și un angajament profund față de incluziune”, a spus Vlad Țurcanu.

BBC Media Action este organizația de caritate internațională pentru dezvoltare a BBC, care lucrează în 23 de țări din întreaga lume pentru a sprijini organizațiile media de interes public, cum ar fi TRM, să producă informații și conținut media de încredere și imparțial pe mai multe platforme, astfel încât publicul să poată fi mai bine informat și să ia parte la discuții corecte și dezbateri publice.

Moldova1 mai notează că prin proiectul „Sprijinirea transformării "Teleradio-Moldova"”, TRM va trece printr-o transformare cuprinzătoare care se aliniază la standardele internaționale de difuzare. Această colaborare își propune să sporească relevanța, calitatea și diversitatea programelor oferite de „Teleradio-Moldova”, asigurând totodată sustenabilitatea pe termen lung a companiei.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal