Prigojin a acordat un interviu în care a criticat desfășurarea „operațiunii speciale”, a lăudat forțele armate ucrainene și a dat sfaturi pentru „a nu pierde Rusia”

Prigojin a acordat un interviu în care a criticat desfășurarea „operațiunii speciale”, a lăudat forțele armate ucrainene și a dat sfaturi pentru „a nu pierde Rusia”

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a acordat un interviu tehnologului politic pro-Kremlin Konstantin Dolgov, în care omul de afaceri, după cum spune el, a răspuns la toate întrebările incomode. În conversația de mai bine de o oră, Prigojin a criticat public Ministerul rus al Apărării, a vorbit despre atitudinea sa față de elitele rusești și a oferit o prognoză pentru evoluția războiului din Ucraina, scrie Meduza.io. Vedeți interviul mai jos.

Baciu Ana

Evoluția și obiectivele „operațiunii speciale”

Am venit, umblând cu cizmele noastre prin toată Ucraina în căutare de naziști. În timp ce îi căutam pe naziști, am ucis pe toți cei pe care îi puteam ucide. Ne-am apropiat de Kiev - îi spun în rusă, ne-am *** (n.r. speriat) și ne-am retras. Mai departe, spre Herson, iar ne-am retras. Și cumva lucrurile nu au mers bine pentru noi.

„Operațiunea militară specială” a fost făcută de dragul „denazificării” și am făcut din Ucraina o națiune care este cunoscută în toată lumea. Sunt ca grecii sau romanii din vremea prosperității. Cât despre „demilitarizare”: dacă la începutul operațiunii speciale aveau condiționat 500 de tancuri, acum au cinci mii. Dacă la acea vreme aveau 20 de mii de luptători, acum au 400 de mii. Cum îi putem demilitariza? Acum se dovedește că am militarizat Ucraina.

Publicitate

Despre armata ucraineană

Astăzi, Wagner este cea mai bună armată din lume. Desigur, din corectitudine, trebuie să spun că următoarea este armata rusă, dar cred că ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate. Au un nivel ridicat de organizare, au un nivel ridicat de pregătire, au un nivel ridicat de inteligență, au diferite tipuri de armament. Folosesc orice sistem, sovietic, NATO, au același succes. Ei fac totul pentru a atinge scopul suprem, așa cum am făcut și noi în Marele Război Patriotic.

Despre copiii elitei rusești

Ginerele lui Șoigu se plimbă scuturându-și fundul, iar fiica sa deschide forturile Kronstadt. Ați câștigat bani pentru aceste forturi? Ați cheltuit banii pentru aceste forturi? Cheltuiți-i pe nenorocita de muniție. Nu noi am inventat această operațiune specială. Și dacă ne-am dus să ne batem cu vecinii, atunci ne batem până la capăt. Dar s-a dovedit că unii oameni se luptă și unii se distreze.

Copiii elitei au gura închisă, în cel mai bun caz, iar unii își permit o viață publică, pompoasă și lipsită de griji. Important este că elita nu este singura care are copii. Și copiii elitei se ung cu creme, arătându-le pe internet, iar oamenilor obișnuiți le vin copiii în zinc, rupți în bucăți.

Această bifurcație ar putea sfârși ca la revoluția din 1917, când primii se răscoală soldații apoi cei dragi lor. Și este în zadar să ne gândim că sunt sute, sunt acum zeci de mii de rude ale celor uciși. Cu siguranță că vor fi sute de mii. Nu plecăm nicăieri de aici. Și totul se va sfârși într-o clipă ca în noaptea lui Bartolomeu. Îngrădirea copiilor elitei se va sfârși cu oamenii care îi vor lua la furci. Recomand elitei Federației Ruse: adunați-vă copiii dracului, trimiteți-i la război, și când veți începe să-i îngropați, oamenii vor spune că s-a făcut dreptate.

Despre Ministerul rus al Apărării


Dacă sistemul este construit pe faptul că trebuie să te lingi în fund, Wagner nu o va face. Principala problemă este cu Șoigu și Gerasimov. Aceștia sunt doi oameni care au blocat totul prin decizia lor, în ciuda declarației președintelui că există muniție.

Dacă astăzi Mizințev devine ministru al apărării, iar Surovikin devine șeful Statului Major General, ar fi o structură normală.

Crezul meu politic este: îmi iubesc patria, mă supun lui Putin, pe Șoigu îl alungăm, iar noi vom continua să luptăm.

Scenariile războiului

Există scenarii optimiste și pesimiste. Eu am puțină încredere în primul. Europa și America se vor plictisi de conflictul ucrainean. China îi va aduce pe toți la masa negocierilor. Vom cădea de acord că ceea ce am luat deja este al nostru și ceea ce nu am luat nu este al nostru. Acest scenariu este cu greu posibil.

Scenariul pesimist: ucrainenii primesc rachete, pregătesc trupe, bineînțeles că vor continua ofensiva, vor încerca să contraatace. Poate că contraofensiva va avea succes pe undeva, vor reface granițele ca înainte de 2014 și asta se poate întâmpla cu ușurință. Vor ataca Crimeea, vor încerca să arunce în aer podul din Crimeea, vor tăia rutele de aprovizionare. Așa că trebuie să ne pregătim pentru un război dur.

Cum să nu piardă Rusia

Acum suntem într-o stare în care putem să dăm peste cap Rusia. Așa că trebuie să impunem legea marțială, trebuie să declarăm un nou val de mobilizare, trebuie să transferăm pe toată lumea la producția de muniții. Ar trebui să nu mai trăim de pe urma lor, să nu mai construim noi drumuri, noi infrastructuri și să lucrăm doar pentru război.

Rusia trebuie să trăiască precum Coreea de Nord pentru câțiva ani, să închidă toate granițele, să nu mai fie timidă, să-și ia toți adolescenții din străinătate și să muncească din greu. Atunci vom ajunge la un rezultat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal