De la make-up artistă la producătoare de cosmetică decorativă minerală. Patricia Ilco: Pe lângă efect decorativ produsele oferă și efect terapeutic

De la make-up artistă la producătoare de cosmetică decorativă minerală. Patricia Ilco: Pe lângă efect decorativ produsele oferă și efect terapeutic

În timp ce unii aleg ingrediente fără să le pese de calitate lor și ambalează în recipiente care poluează mediul zeci de ani, producătorii de cosmetice bio certificate au mare grijă și de aceste aspecte. Iar, unii fac mai mult decât sunt obligați pentru că vor să câștige respectul consumatorilor și pentru că le pasă. Patricia Ilco a pus pe roate o afacere specializată în producerea cosmeticelor decorative minerale din dorința de a oferi tenului și corpului său tot ce este mai bun. Pasionată de domeniul beauty, tânăra susține că a parcurs un drum plin de experiențe interesante: a fost și makeup artist, un domeniu ce i-a definit pasiunea pentru culori și naturalețe.

Alina Mîndrilă

„Sunt inginer-chimist de profesie dar mereu am fost pasionată de sfera beauty. Din acest motiv, acum câțiva ani am hotărât să combin frumos aceste două domenii, și să creez propriile produse cosmetice. Desigur, că am urmat și cursuri de makeup, pentru a cunoaște mai multe detalii interesante despre culori, texturi și multe alte detalii importante. Pasiunea pentru cosmetica handmade s-a format încă din anii de studenție. Propriul brand de cosmetică era un vis la care mă gândeam mult, iar la moment îmi părea ceva irealizabil. Pe măsură ce am avansat în studii, am urmat și ciclul de masterat la fel în domeniul ingineriei chimice în producerea cosmeticii și medicamentelor, de asemenea au urmat o serie de calificări în acest domeniu, atunci am înțeles că a venit momentul pentru a crea propriul laborator de producere”, povestește tânăra.

Produsele cosmetice organice și bio sunt obținute prin procedee tradiționale și eco-friendly (prietenoase cu mediul înconjurător). La obținerea lor Patricia utilizează extracte din plante crescute fără pesticide, chimicale, fertilizatori artificiali sau organisme modificate genetic. 

Publicitate
...

Patricia Ilco

facebook

„ Cosmetica minerală pe care o creez în laborator este deosebită prin faptul că pe lângă efect decorativ produsele oferă și efect terapeutic pentru piele. Noi nu utilizăm aromatizanți și coloranți sintetici, iar fiecare produs este încărcat cu energia magică a mineralelor. La utilizare zilnică mineralele pot aduce o serie de beneficii pentru sănătatea pielii și a întregului organism. Produsele au fost testate în Republica Moldova, și la moment deținem certificatele de conformitate, dar ne dorim în curând să efectuăm teste europene pentru a oferi clienților noștri siguranța utilizării cosmeticii create de noi”, a mai spus Patricia.

Autor: Patricia Ilco

Cosmeticele organice și bio conțin doar ingrediente acceptate de organismele de certificare organică. Prin urmare, în acestea nu vom găsi substanțe chimice nocive precum parabeni, ftalați, triclosan, talc, ulei mineral, parafină.

...

Cosmetică bio

facebook Patricia Ilco

„O mare parte din ingredientele pe care le folosesc sunt diverse tipuri de minerale, de asemenea utilizăm uleiuri naturale, uleiuri esențiale, unturi și ceruri naturale, extracte aromatice naturale, ape florale. Toate le importăm de la cei mai buni producători din Franța, America și UK. Aromele de bază pe care le-am ales sunt extractele naturale de fructe de pădure, vanilie și lavandă. Producerea cosmeticii este o activitate foarte complexă care necesită multe experimente, formulări de rețete, materie primă atent selectată, analiza pieții existente și multe altele. Cea mai grea parte o constituie formulare corectă a nuanțelor pentru rujuri și fabricarea de fiecare dată a nuanței care corespunde cu primul lot de producere”, adaugă ea.

Tot ce a obținut până acum nu a apărut peste noapte. Patricia a studiat intens domeniul pana a obținut cunoștințele care să îi permită să creeze cosmeticele.

...

produse bio

facebook

„Noi ca producători locali dorim să apropiem cât mai multe femei de cosmetica minerală care este superbă pentru utilizare zilnică, din acest motiv avem o gamă de prețuri accesibile. Laboratorul activează din anul 2022, suntem încă tineri pe piață, dar în continuă dezvoltare. Între timp am apelat la un grant european și am dotat cu echipamente performante întreg spațiul de producere, am obținut autorizația de funcționare și am testat produsele noastre. Lucrul în laborator începe de dimineață cu amenajarea spațiului, sterilizarea ambalajelor și dezinfecția utilajelor și a locului de muncă. Are loc calculul rețetelor, verificarea cu standardele firmei și începerea procesului de fabricare a produsului cosmetic. După preparare are loc turnarea, ambalarea și etichetarea. Apoi se efectuează o serie de testări interne pentru a verifica din nou conformitate fiecărui lot de producere”, a mai spus ea.

...

Patricia Ilco

Facebook Patricia Ilco

Potrivit unui studiu recent, o femeie aplică pe piele nu mai puțin de 515 substanțe chimice sintetice diferite. Astfel, şamponul conţine aproximativ 15 substanţe chimice, rujul - 33 de substanţe chimice, fixativul - 11 substanțe, deodorantul - 15 substanţe chimice, loţiunea de corp - 32, parfumul - 250 de substanţe chimice, iar oja - 31 de substanţe chimice. Îngrijorător este faptul că 60% dintre aceste substanțe se absorb în sânge, iar de acolo ajung la organele și în țesuturile din corp. Pentru că aceste toxine se acumulează în organism, apar probleme de sănătate.

Încă din Antichitate erau folosite extracte din plante sau uleiuri naturale în scopuri cosmetice, femeile din Egipt apelau la uleiuri parfumate pentru a-și proteja pielea de aerul uscat, în Roma Antică se foloseau măști pentru ten din lanolină, o secreție obținută din lână de oaie. Iar, în epoca edwardiană era preferată hârtia impregnată cu pudră colorată pentru a matifia tenul și a crea iluzia un aspect mai tânăr.

Piața produselor bio crește vertiginos cu fiecare an. Potrivit Statistica Research, piața globală este de așteptat să atingă 22 de miliarde de dolari până în 2024 datorită produselor naturale. Îngrijirea pielii deține cea mai mare cotă de piață, îngrijirea părului și produsele cosmetice fiind urmate. Vânzările produselor bio au crescut cu 33% în prima jumătate a anului 2021. În mod surprinzător, pandemia a dat start acestor vânzări.

Cercetările subliniază: consumatorii din SUA se gândesc mai mult la ce conțin produsele și la modul în care sunt fabricate. Un sondaj NielsenIQ din 2021 a arătat că 40,2% dintre consumatori spun că ingredientele naturale sunt cele mai importante atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru produse de frumusețe, urmate fiind de respectarea mediului și ambalajele reutilizabile.

...

produse bio

Mai.gov.md

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal