Ghid complet privind rutele alternative de deplasare pentru 31 mai – 1 iunie, în contextul Summitului CPE | Salvează informația pentru a ști ce artere să eviți (HĂRȚI)

Ghid complet privind rutele alternative de deplasare pentru 31 mai – 1 iunie, în contextul Summitului CPE | Salvează informația pentru a ști ce artere să eviți (HĂRȚI)

Zile numărate au rămas până la Summitul CPE, care se va desfășura în țara noastră, în perioada 1-2 iunie. Autoritățile depun eforturi consolidate pentru organizarea la un nivel cât mai înalt a evenimentului. Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS) anunță rutele alternative pentru care pot opta cetățenii și șoferii în perioada 31 mai – 1 iunie.

Stela Vdovii

În sprijinul cetățenilor, Grupul Media pentru Știri de Securitate vine cu o serie de informații și recomandări, care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor în condiții de confort și siguranță pentru perioada 31 mai - 1 iunie.

Circulația rutieră în Chișinău pentru 31 mai

Publicitate

În data de 31 mai, autoritățile vor institui unele devieri temporare ale traficului rutier, întrucât încep să sosească delegațiile oficiale, care vor participa la Summitul CPE din data de 1 iunie. 

Vor exista redirecționări ale traficului rutier pe aceleași rute, care au fost instituite la simulări și vor fi identice cu cele din 1 iunie. Redirecționările vor avea loc doar pentru perioada deplasărilor delegațiilor oficiale către spațiile de cazare.

Cu privire la perimetrul de securitate instituit pentru spațiile de cazare unde vor fi găzduiți demnitarii, se vor lua masuri de îndrumare a pietonilor pentru a circula pe trotuarele de vis-a-vis.

De asemenea, pe data de 31 mai, în intervalul orar 17:00 – 00:00, va fi limitat accesul transportului în următorul perimetru din municipiul Chișinău: str. Mitropolit Bănulescu Bodoni – str. Alexei Șciusev – str. Serghei Lazo - bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, traficul va fi redirecționat. 

...

Rutele pentru deplasarea prin Chișinău pentru data de 31 mai

GMSS-CPE

Circulația rutieră în Chișinău pentru 1 iunie

Pentru data de 1 iunie, când are loc Summitul Comunității Politice Europene (CPE), autoritățile au pregătit hărți, în care sunt prezentate rutele alternative de deplasare pentru Chișinău și zonele limitrofe. Traficul rutier va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale.

Cu această ocazie, pentru a putea circula prin oraș, locuitorilor municipiului Chișinău le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani, care va fi folosit ca zonă de tranzit.

Pentru deplasarea spre și dinspre sectoarele Ciocana, Rîșcani, Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul.

...

Rutele pentru deplasarea prin Chișinău pentru data de 1 iunie

GMSS-CPE

...

Rutele pentru deplasarea prin Chișinău pentru data de 1 iunie

GMSS-CPE

...

Rutele pentru deplasarea prin Chișinău pentru data de 1 iunie

GMSS-CPE

...

Rutele pentru deplasarea prin Chișinău pentru data de 1 iunie

GMSS-CPE

Traficul rutier interurban pentru 1 iunie 

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca - Chișinău și revers.

Transportul care va circula din direcția or. Bender spre mun. Chișinău, va fi redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109 (Delacău – Bulboaca – R2).

Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni spre Chișinău, va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa.

GMSS îndeamnă cetățenii să se informeze din timp cu privire la ajustarea programului transportului public, mai cu seamă a curselor interurbane. De asemenea, acestora le este recomandat să dețină actele de identitate pentru a fi legitimați la necesitate.

În același timp, autoritățile mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea și respectarea semnelor agenților de patrulare, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic.

IMPORTANT! Reiterăm că circulația ambulanțelor și a autospecialelor de pompieri se va desfășura cu regim special de deplasare.

Link hărți: http://rutealternativesummit1iunie.stellarsolutions.md/ 

Este important să știi și: Cetățenilor li se recomandă să poarte cu ei documente de identitate: Precizări privind măsurile de securitate, pentru Summitul CPE

Spațiul aerian

Cu privire la spațiul aerian al Republicii Moldova, în vederea asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise în intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) - 2 iunie ora 07.00 (ora locală), cu excepția aeronavelor oficiale. În cazul aeronavelor fără pilot (drone) civile, interdicția de zbor va fi aplicată pentru perioada 31 mai ora 00.00 (ora locală) - 2 iunie ora 07:00 (ora locală).

Accesul în parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău, precum și în spațiile adiacente zonei aeroportului va fi interzis, în perioada 25.05 - 02.06 (până la 07.00 ora locală).

Parcarea auto de la Aeroport

Parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău va activa în regim special, conform următorului program: în perioada 1 iunie (ora locala 00:01) – 2 iunie (ora locala 07:00) Aeroportului Internațional Chișinău este declarat zonă temporar restricționată. Publicul larg nu va avea acces în zona Aeroportului. În perioada 15 - 28 mai, parcarea transportului auto la etajele inferioare va fi interzisă. Nivelul superior va fi disponibil pentru parcare. În perioada 28.05 - 02.06 (până la 07.00 ora locală) accesul în parcare va fi interzis pe toate nivelele.

Mașinile parcate pana pe 28 mai, vor putea fi recuperate pana pe 31 mai, ora 23:00 sau după 2 iunie, ora 07:00.

...

Recomandări pentru deplasarea cetățenilor pentru data de 1 iunie

GMSS-CPE

CITEȘTE ȘI: Pregătirile pentru Summitul CPE sunt pe ultima sută de metri. Detalii de la Bulboaca

Autoritățile naționale mizează pe înțelegerea cetățenilor întru buna desfășurare a Summitului CPE 2023.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.

 GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale.

Este interesant și: Oficialii europeni și cultura gastronomică moldovenească. Ce desert tradițional vor gusta liderii UE în R. Moldova

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal