Șefa Centrului de refugiați din sectorul Râșcani va fi demisă din funcție. Primarul Ion Ceban: „Au fost depistate abateri substanțiale”

Șefa Centrului de refugiați din sectorul Râșcani va fi demisă din funcție. Primarul Ion Ceban: „Au fost depistate abateri substanțiale”

Șefa Centrului de refugiați din sectorul Râșcani, Irina Certan, va fi demisionată din funcție. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, la ședința primăriei din 29 mai. Edilul afirmă că în urma verificărilor s-au constatat numeroase nereguli.

Irina Soltan

„Joi a fost finalizată inventarierea ce ține de activitatea centrului de plasament. Au fost depistate abateri substanțiale. Am rugat să fie convocată Comisia Disciplină pe parcursul zilei de azi.

La ședință să fie examinat acest raport și să fie destituită din funcție doamna care a fost suspendată. Este vorba de șefa centrului. Noi nu-i angajăm în altă parte. Dacă se face vinovată - să răspundă”, a declarat primarul Ion Ceban cu referire la șefa Centrului de refugiați din sectorul Râșcani, Irina Certan.

Astfel, Irina Certan, care până acum era suspendată din funcția de conducere, acum va fi demisă definitiv.

AGORA amintește că la mijloc este un dosar în care s-a constatat că ”personalul desemnat pentru activitatea Centrului de refugiați din sectorul Râșcani, aflându-se la locul de serviciu, sistematic ar fi sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc.) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați”. Despre aceasta a comunicat șeful CNA, Iulian Rusu.

În plus,  șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlca, a fost reținut în rezultatul perchezițiilor la Primărie.  Ulterior, la  5 mai, Boris Gâlca a fost eliberat din izolator și a depus cerere de demisie din funcție. Despre aceasta a anunțat, la fel, primarul Ion Ceban.

Cât despre șefa Centrului, Irina Certan, aceasta a fost suspendată din funcție. În același timp, Ion Ceban afirma într-un live pe pagina sa de Facebook că funcționara ar fi complotat cu reprezentanții PAS și ar fi organizat dovezi false împotriva șefului Direcției Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca. La Centrul pentru refugiați primăria a inițiat propriul control.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal