Kievul și Moscova sub atac de drone. Ce se întâmplă în capitalele celor două țări

Kievul și Moscova sub atac de drone. Ce se întâmplă în capitalele celor două țări

Mai multe clădiri rezidențiale din Moscova au fost lovite de drone pe 30 mai. O dronă s-a prăbușit peste o casă de pe strada Profsoiuznaia și o alta de pe strada Atlasova din Moscova Nouă. În casa 98 de pe strada Profsoiuznaia, o dronă a lovit etajele superioare ale unei case, fațada și geamurile clădirii au fost distruse, locuitorii de la trei intrări sunt în curs de evacuare. Pe strada Atlasova, drona a distrus, de asemenea, fațada și geamurile etajelor superioare ale clădirii, scrie Meduza.io. Tot în această noapte, Ucraina a fost supusă unui alt atac cu drone Shahed-136/131. Comandamentul Forțelor Aeriene raportează că au fost lansate în total 31 de drone kamikaze. Potrivit armatei, forțele de apărare aeriană au reușit să doboare 29 de drone deasupra Kievului, potrivit sursei citate.

Baciu Ana

Moscova atacată cu drone

Serviciile de urgență au ajuns și la o casă de pe Leninski Prospekt, care ar fi fost, de asemenea, lovită de o dronă. 112 relatează că prăbușirea dronei s-a soldat cu răniți, numărul victimelor fiind nespecificat. Traficul pe strada Udaltsova, de la Leninski Prospekt până la strada Mihail Pevtsov, este blocat, a anunțat Departamentul de Transport din Moscova.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că în urma atacului cu dronă s-au înregistrat pagube minore la mai multe clădiri din oraș și că nimeni nu a fost rănit grav.

„Toate serviciile de urgență din oraș sunt la fața locului. Acestea clarifică circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat. Vă rog să aveți încredere doar în sursele oficiale și să nu răspândiți informații neverificate", a scris Sobianin.

Ulterior, Sobianin a precizat că două persoane au solicitat ajutor medical. Potrivit acestuia, nu a fost necesară spitalizarea nimănui, asistența necesară a fost acordată la fața locului.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a declarat că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de Moscova.

„În această dimineață, locuitorii din unele districte din regiunea Moscovei au putut auzi sunete de explozii - acesta este sistemul nostru de apărare aeriană care funcționează. Mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de Moscova. Îi rog pe locuitori să rămână calmi", a scris Vorobiov.

Aproximativ 25 de drone au fost implicate în atac. Potrivit canalului de telegram, Baza, majoritatea au fost doborâte de apărarea antiaeriană din regiunea Moscovei, iar unele dintre drone s-au agățat de copaci și cabluri în timp ce zburau la altitudine foarte joasă. Trei drone s-au prăbușit în clădiri rezidențiale, dar una dintre ele nu a reușit să-și detoneze explozibilul. Autoritățile din Moscova și din regiunea Moscovei, precum și reprezentanții forțelor de ordine, nu au precizat numărul dronelor.

În Moscova, semnalele de navigație celulară au fost bruiate după atacul cu drone. Taximetriștii și șoferii se plâng de defecțiuni ale GPS-ului, scrie Mash. Poliția, potrivit canalului Telegram, a anunțat un plan Typhoon - o adunare a personalului implicat în intervenția de urgență.

Publicitate

Atac cu drone asupra Kievului

Acesta este al treilea atac asupra orașului în ultimele 24 de ore, a declarat administrația militară a orașului Kiev. Potrivit rapoartelor preliminare, atacul a fost efectuat în valuri din mai multe direcții. Resturile dronelor care au căzut au avariat clădiri din diferite părți ale orașului.

Un incendiu a izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din cartierul Goloseevskii din cauza căderii de resturi. Potrivit rapoartelor preliminare, o persoană a murit și alte trei au fost rănite. 20 de persoane au fost evacuate.

„Plafoanele dintre etaje s-au prăbușit probabil, iar operațiunile de căutare sunt în curs de desfășurare", a precizat canalul Telegram al administrației orașului.

Potrivit primarului orașului, Vitalii Kliciko, două case particulare au luat foc în cartierul Darnița ca urmare a căderii de moloz. În districtul Pecersk, trei mașini au luat foc. De asemenea, s-a raportat un incendiu într-o clădire de apartamente din districtul Podilskii. Potrivit lui Kliciko, patru persoane au fost spitalizate ca urmare a atacului de noapte.

În noaptea de 28 mai, Kievul a fost atacat de drone. Comandamentul forțelor aeriene AFU a declarat atunci că 54 de drone kamikaze de fabricație iraniană au fost lansate pe teritoriul ucrainean, dintre care 52 au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. În noaptea de 29 mai, orașul a fost atacat de drone și rachete de croazieră - forțele de apărare aeriană au doborât 40 de ținte aeriene deasupra orașului. Ulterior, Kievul a fost lovit de un alt atac cu rachete de croazieră.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal