Maia Sandu și Ursula von der Leyen susțin o conferință de presă: 1 iunie este o zi importantă pentru R. Moldova (LIVE)

Maia Sandu și Ursula von der Leyen susțin o conferință de presă: 1 iunie este o zi importantă pentru R. Moldova (LIVE)

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu susține o conferință de presă alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi oficiali vor face mai multe declarații de presă, în legătură cu cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care va avea loc la Bulboaca.

Cristian Bolotnicov

17:15 - „Mâine, 1 iunie, este o zi importantă pentru Republica Moldova și pentru prietenii și partenerii țării noastre care vin în Republica Moldova. Mâine vom spune cu mândrie „bun venit Europa la noi acasă”. Întreaga Europă se adună la Bulboaca, un sat frumos din țara noastră să discute despre securitate, energie și despre o Europă mai bine conectată și mai prosperă. Este o onoare pentru noi să fim gazda Summitului Comunității Politice Europene, la care participă 50 de președinți, prim miniștri și înalți oficiali ai Uniunii Europene.Moldova are mulți prieteni care sunt alături de noi și ne susțin în aspirația ce unește cetățenii noștri de a construi o Moldovă Europeană acasă”, a afirmat președinta Maia Sandu.

17:19 - Țara noastră a semnat un acord de liberalizare a tarifelor de roaming cu UE, care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024, atunci când vom merge în Roaming, vom vorbi cu familiile noastre mai des și mai ieftin. Locul Moldovei este în UE”, a anunțat președinta Maia Sandu.

17:23 - „Vom reuși practic să dublăm suma asistenței financiare acordate Republicii Moldova și vom aduce investiții directe în economia Republicii. Vrem să majorăm asistența noastră pentru a spori reziliența voastăr împotriva acțiunilor hibride ale Rusiei. (...) Eu văd foarte clar că dvs. întreprineți, înregistrați un progres semnificativ, vă susținem că ați avansat direct, noi intenționăm să majorăm semnificativ numărul angajaților Delegației UE la Chișinău”, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

17:27 - Președinta R. Moldova, Maia Sandu dă asigurări că autoritățile sunt pregătite pentru toate scenariile, inclusiv în ce privește furnizarea energiei electrice și protejarea spațiului aerian.

„Chiar dacă ar exista anumite probleme cu furnizarea energiei electrice, aceste probleme nu vor afecta desfășurarea summitului. Repet, avem generator, ne-am asigurat. Și cât ține de protecția spațiului aerian, așa cum am anunțat anterior, este protejat, inclusiv cu suținerea prietenilor noștri, așa că toate lumea este în siguranță în Republica Moldova”, a dat asigurări șefa statului.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal