LIVE TEXT: Povestim din culise. Detalii despre Summitul EPC, direct de la Bulboaca

LIVE TEXT: Povestim din culise. Detalii despre Summitul EPC, direct de la Bulboaca

Echipa noastră, formată din jurnaliștii Elena Zagnat, Felicia Nedzelschi și Alex Gurdila, a pornit dis-de-dimineață spre Bulboaca, unde astăzi are loc Summitul Comunității Politice Europene (EPC). De aici, vă transmitem detalii curioase din culisele celui mai așteptat eveniment politic al anului.

Zagnat Elena, Alex Gurdila, Felicia Nedzelschi

Live Text

21:231 iun. 2023

Stimați cititori, AGORA părăsește Bulboaca, însă continuă să vă aducă noutăți despre Summit. Întreaga echipă a lucrat astăzi la turații maxime, fie de la birou, fie de acasă, fie de la locul evenimentului. Ne-am străduit să împărtășim cu voi cele mai interesante informații și o vom face în continuare. Aici încheiem transmisiunea din culise.

...

AGORA

21:181 iun. 2023

Din rubrica „Știați că?”: Artistul Vitalie Dani, cunoscut publicului pentru talentul său muzical, a fost prezent la Summitul EPC de la Bulboaca, dar nu în calitate de cântăreț, ci... coordonator al părții audio-video a evenimentului și cea IT. A confirmat-o chiar el într-o discuție informală cu jurnalista AGORA. Dani a spus că această ramură e pasiunea sa, iar o parte din echipamentul instalat va rămâne la Castel Mimi pentru alte evenimente de rang înalt.

19:381 iun. 2023

Unii politicieni au fost de acord să facă un selfie cu membrii echipei AGORA. Este și cazul prim-ministrei Finlandei în exercițiu, Sanna Marin.

...

AGORA

19:051 iun. 2023

Conferința lui Volodimir Zelenski a durat aproape o oră. Președintele Ucrainean a observat că unii jurnaliști moldoveni nu aveau căști pentru traducere și a rămas uimit de cunoștințele de limbă ucraineană ale unor colegi. Câțiva jurnaliști moldoveni i-au adresat lui Zelenski părți din întrebări în ucraineană. La finalul conferinței, Zelenski a fost aplaudat și i s-a strigat din sală „Slava Ukraini!”.

Detalii și declarații - AICI.

17:581 iun. 2023

Între timp, la castel cafeaua trece pe locul doi:

...

AGORA

17:281 iun. 2023

Suntem pe teren de mai mult de 12 ore. Așteptăm cu mare nerăbdare conferința finală.

...

AGORA

17:141 iun. 2023

Încurcătură în orarul discursurilor de după lucrările Summitului EPC 2023. Mai multe ieșiri ale oficialilor se amână chiar mai mult de o oră, iar conferința de presă comună, care urma să se desfășoare la ora 17:00, se lasă așteptată. Din cauza timpului restrâns, jurnaliștii nu mai pot adresa la fel de multe întrebări pe cât și-ar fi dorit.

16:031 iun. 2023

Putem doar presupune câți jurnaliști s-au gândit că ar fi fain să se poată răcori în piscină.

...

AGORA

16:011 iun. 2023

Temperaturile mari continuă să le dea bătăi de cap jurnaliștilor, mai ales celor care au trebuit să filmeze în exterior timp de mai multe ore.

...

AGORA

15:341 iun. 2023

Coadă la microfoane în timpul conferinței de presă susținute de liderul de la București, Klaus Iohannis. Acesta a fost rugat să răspundă la cel puțin cinci întrebări ce țin de politica internă a României, mai cu seamă legate de protestele profesorilor de peste Prut.

...

AGORA

14:481 iun. 2023

Jurnaliștii se pregătesc pentru conferințele de presă ale oficialilor. Reprezentanți ai mai multor țări urmează să vorbească despre concluziile la care s-a ajuns în urma rundelor de discuții.

...

AGORA

14:151 iun. 2023

E ora prânzului la Summitul de la Bulboaca. În scurt timp urmează declarațiile oficialilor.

...

AGORA

13:441 iun. 2023

NO COMMENT: Liderul de la Kiev a fost surprins purtând o scurtă discuție cu președintele Serbiei, după poza comună.

13:341 iun. 2023

Iată și mult așteptată poză de grup, văzută dintr-un alt unghi decât în pozele oficiale.

13:171 iun. 2023
...

AGORA

Unul dintre cele mai așteptate momente de către jurnaliști este poza de grup a participanților la Summit. Zeci de camere s-au poziționat deja pentru a prinde cele mai bune imagini.

...

AGORA

12:231 iun. 2023

Într-o discuție informală cu angajații castelului Mimi, aflăm că mâine la castel se preconizează o nuntă.

12:171 iun. 2023

Una dintre problemele cu care se confruntă toată lumea prezentă la Summit sunt temperaturile destul de înalte. La umbră se înregistrează peste 26 de grade Celsius.

...

AGORA

11:221 iun. 2023

Cam așa arată o pauză de cafea a jurnaliștilor. Aceștia sunt serviți cu biscuiți, plăcinte, fursecuri, apă, sucuri, cafea și ceai.

...

AGORA

11:131 iun. 2023

Odată cu apropierea amiezii, valorile termice încep să crească. Din sursele de pe partea organizării Summitului, aflăm că la eveniment sunt ambulanțe, însă ele nu se văd nicăieri pe teritoriu. Am reușit să surprindem însă câteva persoane în veste ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

...

Angajat ANSP

AGORA

11:041 iun. 2023

După ce sunt întâmpinați de președinta Maia Sandu, oficialii străini poartă discuții informale, departe de ochii presei.

...

AGORA

10:551 iun. 2023

Premierul Belgiei a fost, deocamdată, unicul oficial străin care a trecut prin cortul presei. Dintre oficialii moldoveni, jurnaliștii au fost vizitați de ministrul de Externe, Nicu Popescu.

10:501 iun. 2023

Oficialii au început a veni cu viteză la Bulboaca. Mai multe pe partea oficială găsiți în ACEST LIVE TEXT.

Între timp, din culise vă putem spune că internetul de aici a fost asigurat de o companie locală, însă echipamentul pentru Wi-Fi a fost adus din România pentru a securiza rețeaua.

10:171 iun. 2023

După venirea lui Zelenski, nu se cunoaște încă ordinea sosirii altor lideri politici și delegații. Întrebați de reporterii AGORA, jurnaliștii străini prezenți la fața locului spun că sunt nemulțumiți că nu pot afla detaliile în avans.

10:091 iun. 2023

După o întrevedere care a durat câteva zeci de minute, Volodimir Zelenski și Maia Sandu au ieșit în fața presei. De fapt, declarațiile sunt momente de maximă tensiune aici, în cadrul centrului de presă, fiecare jurnalist încercând să acorde întrebări sau să surprindă cel mai reușit cadru.

...

AGORA

9:531 iun. 2023

Jurnaliștii au știut despre venirea lui Volodimir Zelenski cu aproximativ 20 de minute înainte ca liderul de la Kiev să-și facă apariția la Bulboaca. Maia Sandu l-a așteptat în fața camerelor de luat vederi preț de circa 10 minute, nu înainte însă de a oferi un scurt interviu jurnaliștilor.

...

AGORA

8:191 iun. 2023

Jurnaliștii au la dispoziție un spațiu unde își pot petrece pauzele de cafea.

...

AGORA

Printre altele, din adevăratele culise: așa arată toaletele instalate pentru jurnaliști alături de corturile de presă.

...

Veceurile bio pentru presă

AGORA

7:201 iun. 2023

Presa va monitoriza evenimentul din două corturi cu o capacitate de sute de locuri. 

...

AGORA

7:121 iun. 2023

Jurnaliștii au trecut controlul de securitate.

...

AGORA

6:521 iun. 2023

Pe perimetrul castelului Mimi sunt zeci de reprezentanți ai forțelor de ordine, greu înarmați.

...

AGORA

...

AGORA

Jurnaliștii au ajuns la Bulboaca și așteaptă să treacă controlul de securitate.

...

AGORA

5:281 iun. 2023
...

AGORA

Echipa AGORA, la fel ca sutele de jurnaliști acreditați la Summitul EPC, ajunge astăzi cu trenul la Bulboaca.

...

AGORA

Deși evenimentul oficial urmează să înceapă la 10:30, presa a început să se adune la Gara Chișinău încă înainte de ora 5:00. 

...

AGORA

Jurnaliștii vor călători cu două trenuri care au o capacitate de circa 500 de persoane.

...

AGORA

Călătoria durează 40 de minute. Gara Bulboaca se află la 100 de metri de locul de desfășurare a Summitului.

...

AGORA

5:451 iun. 2023
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal