Ministra de interne despre situația din țară de la această oră: Tabloul de securitate este în regim de normalitate

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco susține că situația din țară, în ce privește securitatea este „în regim de normalitate”, nefiind înregistrate incidente ieșite din comun.

1 iunie 2023, 15:44Cristian Bolotnicov

Ministra de interne despre situația din țară de la această oră: Tabloul de securitate este în regim de normalitate
La această oră, tabloul de securitate este în regim de normalitate, nu înregistrăm incidente ieșite din comun, absolut toate agențiile din domeniul securității și apărării lucrează coordonat, monitorizează și acționăm în mod anticipat, toată lumea pune umărul pentru a asigura că acest summit se desfășoară în condiții de maximă securitate și siguranță, în comunități și la frontieră. Așa vom munci cu toate agențiile, MAI, SPPS, SIS, serviciile medicale și de urgență, toți sunt prinși astăzi în acțiuni menite să asigure siguranță liniște și pace.

Autor: Ana Revenco, ministra afacerilor interne

Ministra a afirmat că toate statele care participă la summitul Comunității Politice Europene fac parte și din efortul de asigurare a securității întregii țări în această perioadă, iar autoritățile învață cu această ocazie noi modalități de a asigura și securiza spațiul aerian și terestru. Totodată, oficialul a precizat că au existat anumite tentative de destabilizare și încălcare a restricțiilor, prin organizarea unor proteste, dar în cadrul cărora s-a intervenit prompt.

Publicitate
Au fost tentative de destabilizare, de a arăta printr-un alt unghi ce se întâmplă azi în MD, toate au fost contracarate, toată informația a fost furnizată de Grupul comun analitic, care venea cu note de analiză de risc, nea- permis să acționăm targetat, local, și ne bucurăm de siguranță. AU fost mici grupuri care au încercat să își demonstreze în spațiul public opinia dumnealor cu referire la ce se întâmplă astăzi la Bulboaca, referitor la obiectivul care și l-a asumat R. Moldova.

Autor: Ana Revenco, ministra afacerilor interne

Precizăm că R. Moldova găzduiește astăzi, 1 iunie, Summitul Comunității Politice Europene (CPE), o inițiativă politică a președintelui francez, Emanuel Macron. La evenimentul de la Castelul Mimi se adună peste 45 de lideri europeni și sute de jurnaliști locali și internaționali.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal