Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca a ajuns la final. Recomandările autorităților pentru cetățeni

Summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca a ajuns la final. Recomandările autorităților pentru cetățeni

Summitul Comunității Politice Europene care s-a desfășurat astăzi la Bulboaca a luat în mod oficial sfârșit, anunță autoritățile. În contextul în care tot mai multe delegații părăsesc locația, autoritățile au enunțat mai multe recomandări pentru cetățeni, având în vedere existența mai multor restricții.

Cristian Bolotnicov

Summitul Comunităţii Politice Europene (CPE) a ajuns la final. Republica Moldova a fost, pentru o zi, gazda diplomației europene în contextul desfășurării evenimentului de anvergură. La momentul actual, unele delegații oficiale se îndreaptă spre Aeroportul Internațional Chișinău. 

În acest sens, traseul de deplasare Bulboaca – Chișinău rămâne a fi securizat și parțial suspendat pe anumite tronsoane. Grupul Media pentru știri de securitate (GMSS) amintește că până la ora 07:00 (ora locală) 2 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne temporar restricționat pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian (planoare, baloane cu aer cald, aeronave fără pilot, etc). 

Vor fi permise doar zborurile aeronavelor care transportă delegații oficiale. În vederea asigurării unui confort în trafic, precum și menținerii nivelului corespunzător de securitate publică, autoritățile naționale reamintesc despre necesitatea: - respectării regulilor de circulație rutieră și adaptarea conduitei la condițiile de trafic; - parcării automobilelor doar în locuri amenajate, pentru evitarea blocării carosabilului și traseelor în perimetrele de securitate; - deținerii actelor de identitate, pentru identificarea persoanelor, la necesitate. În contextul ulterioarelor întâlniri bilaterale cu autoritățile Republicii Moldova preconizate pentru 2 iunie, o parte dintre oficialii europeni rămân la Chișinău. 

Astfel, unele măsuri de securitate vor fi valabile pe parcursul zilei de mâine. În continuare, autoritățile își sincronizează acțiunile pentru diminuarea disconfortului participanților la trafic. În același timp, se mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic.

Reamintim că la reuniune au participat 48 de șefi de state și lideri de guverne, care au discutat aspecte importante despre securitate și pace, dezvoltarea infrastructurii economice și sociale în spațiul european şi rezilienţa în faţa ameninţărilor produse de războiul din Ucraina. Totodată, oficialii europeni au reiterat sprijinul pentru Republica Moldova în vederea realizării angajamentelor asumate în calitate de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal