Politică de la distanță? Veaceslav Platon anunță că revine în politică, după ce Canada a anunțat sancțiuni pe numele lui. Pregătește denunț pe numele premierului canadian

Politică de la distanță? Veaceslav Platon anunță că revine în politică, după ce Canada a anunțat sancțiuni pe numele lui. Pregătește denunț pe numele premierului canadian

Fugarul Veaceslav Platon anunță că se relansează în politică. Aceasta după ce Canada s-a alăturat sancțiunilor aplicate oligarhilor ruși, iar pe listă se regăsesc și nume din R. Moldova, inclusiv cel al lui Platon. Mai mult, acesta spune că ar exista un complot între premierul canadian Justin Trudeau și președinta Maia Sandu și că-l va denunța pe Trudeau.

Irina Soltan

„Maia Sandu a reușit să negocieze sau să-l convingă pe primul ministru al Canadei să-mi impună sancțiuni pe teritoriul acestei țări cu scop de a șantaja și a stoarce de la mine renunțarea la drepturile asupra bunurilor care mi-au fost furate. În orice caz, fie că este o conspirație sau o malpraxis din partea domnului Trudeau, voi contacta forțele de ordine din Canada pentru a investiga această crimă”, scrie Platon.

Acesta spune că la mijloc ar fi o înțelegere între Maia Sandu și Justin Trudeau „ în timpul unei întâlniri personale” și publică o poză din luna mai 2023 când Maia Sandu a întreprins o vizită de lucru în Ottawa, Canada. Atunci șefa statului a avut o întâlnire cu premierul acestei țări unde a discutat despre problemele diasporei basarabene din Canada.

Platon spune că se va adresa și Parlamentului Canadei de la care va cere să se formeze o comisie de anchetă cu privire la participarea oficialilor canadieni „la racket și șantaj împotriva sa”.

În context, Veaceslav Platon anunță că revine în politică. Dar în condițiile în care se află în Marea Britanie, rămâne neclar cum va face ast lucru la distanță.

„Toată viața am evitat cu orice preț politica. Am considerat această afacere murdară și ingrată. Rezultatul a fost venirea la putere a tot felul de ticăloși, escroci și mincinoși. Eu însumi am suferit foarte mult din cauza asta. Prin urmare, nu am altă soluție decât să intru eu în politică și să încerc să transform țara într-un stat modern, foarte dezvoltat”, scrie Platon.

AGORA amintește că Guvernul Canadei a anunțat la 2 iunie lista celor sancționați pentru acțiunile de destabilizare a Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat emis de autoritățile canadiene, acestea vizează oligarhi, parlamentari și un partid politic care are legături cu Federația Rusă.

Detalii, aici: Canada anunță lista celor sancționați pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova. Sunt vizate șapte persoane și un partid politic

Pe lista de sancțiuni au fost incluși oligarhii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, actuala parlamentară Marina Tauber alături de foștii deputați Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon și Constantin Botnari. Totodată, în listă a fost inclus și liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc. Pe lista de sancțiuni a fost inclus și Partidul Politic „Șor”.

Sursa afirmă că aceste sancțiuni vor slăbi eforturile Rusiei de a împiedica Guvernul R. Moldova să își exercite suveranitatea deplină asupra teritoriului său. În același timp, prin aceste acțiuni, Canada își reafirmă sprijinul pentru eforturile Ucrainei de a-și recăpăta teritoriul și de a pune capăt războiului pornit de Kremlin.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal