În premieră, Republica Moldova va fi reprezentată de patru sportivi campioni naționali de teqball la Jocurile Europene din Polonia

În premieră, Republica Moldova va fi reprezentată de patru sportivi campioni naționali de teqball la Jocurile Europene din Polonia

În premieră, Republica Moldova va fi reprezentată de patru sportivi campioni naționali de teqball la Jocurile Europene din Polonia. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării este vorba despre Alexandru Sîrghi, Viorica Tonu, Dumitru Munteanu și Laura-Maria Mereuță.Cristian Bolotnicov

Instituția menționează că în perioada perioada 3-4 iunie 2023, în or. Vadul lui Vodă  a avut loc Campionatul Național al Republicii Moldova la Teqball, care constituie un pas important în dezvoltarea și popularizarea teqballului în țara noastră, fiind organizat cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării. Jocurile Europene din Polonia vor avea loc în perioada 21 iunie - 3 iulie 2023, la Cracovia-Malopolska.

Campionatul Republicii Moldova la Teqball s-a desfășurat într-o atmosferă plină de entuziasm și energie. Jucătorii și spectatorii au demonstrat pasiune pentru acest sport inovator și captivant. În cadrul ceremoniei de deschidere, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului Sergiu Gurin a transmis un mesaj către participanți, în care a exprimat recunoștința sa față de organizatori și le-a urat mult succes tuturor sportivilor implicați.

Campionatele naționale reprezintă o oportunitate unică de a aduna sportivii din întreaga țară, pentru a demonstra abilitățile lor și a se încuraja reciproc în spiritul fair-play-ului. Sunt impresionat de dedicarea și pasiunea cu care s-au pregătit participanții pentru această competiție și îi felicit pentru eforturile lor.

Autor: Sergiu Gurin, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării

Publicitate

Lista câștigătorilor Campionatului Republicii Moldova la Teqball:

Simplu Juniori:

1. Storaj Eugen

2. Mocanu Victor

3. Tanas Alexandru

Dublu Juniori:

1. Mocanu Victor / Storaj Eugen

2. Andoni Denis / Tanas Alexandru

3. Savciuc Bogdan / Mereuțan Alexandru 

Simplu Masculin:

1. Alexandru Sîrghi

2. Anatol Nagîț

3. Cristian Rotaru 

Dublu Masculin:

1. Alexandru Sîrghi / Dumitru Munteanu

2. Anatol Nagîț / Cristian Rotaru

3. Ștefan Cotoman / Cristian Șterpu

Simplu Feminin:

1. Viorica Tonu

2. Laura-Maria Mereuța

3. Lilia Țelic

Dublu Mixt:

1. Viorica Tonu / Cristian Rotaru

2. Dumitru Munteanu / Laura-Maria Mereuța

3. Anatol Nagîț / Carolina Vinocurova 

Participarea în premieră a două perechi de sportivi din țara noastră  Alexandru Sîrghi - Viorica Tonu, Dumitru Munteanu - Laura-Maria Mereuță la această competiție europeană va reprezenta o provocare și o oportunitate extraordinară pentru sportivii noștri de a se întrece cu cei mai buni sportivi din Europa.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal