Maia Sandu, după Summitul CPE: „Moldova are o imagine înnoită care ne va permite să creștem investiții, exporturi și venituri” (LIVE)

Maia Sandu, după Summitul CPE: „Moldova are o imagine înnoită care ne va permite să creștem investiții, exporturi și venituri” (LIVE)

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, comunică concluziile după Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie.

Irina Soltan

„La 1 iunie am scris împreună istorie. Întreaga Europă a venit la noi acasă pentru a confirma că Moldova este importantă și are loc în rândul țărilor importante, liberei, puternice ale lumii. Pentru a ne sprijini să îndeplinim aspirațiile cetățenilor de a trăi în pace și bunăstarea, de a trăi în pace și bunăstare aici, acasă”, a spus președinta.

„Evenimentul din 1 iunie nu vine din noroc, vine din fermitatea cu care ne-am apărat democrația și libertatea și credința noastră că Moldova va reuși.

Summitul la care au participat 49 de lideri politici a pus Moldova în centrul Europei și a arătat lumii întregi că noi, moldovenii putem face orice ne propunem și suntem mândrie de țara noastră. 

Mulțumesc pentru onoarea cu care ați reprezentat Moldova oriunde v-ați afla. Vă sunt recunoscătoare tuturor: diplomați, ofițeri de securitate, drumari, polițiști, carabinieri, medici, bucătari, jurnaliști, florari, soldați, ospătari, responsabili de salubritate, tehnicieni, artiști, ș.a”, a adăugat șefa statului.

„Într-o perioadă relativ scurtă, noi, toți împreună, am reușit să îmbunătățim considerabil imaginea țării noastre în lume. Moldova nu mai este văzută ca acum câțiva ani, un loc obscur unde grupările criminale își împart averea statului.

Moldova nu mai este văzută o țară care se lasă batjocorită de Kremlin. Moldova este apreciată pentru generozitatea oamenilor ei, pentru curajul și capacitatea lor de face față unor situații dificile și de a merge înainte cu fruntea sus. Moldova e percepută ca viitoare membră UE.

Această imagine înnoită a țării ne va ajuta să aducem mai multe investiții, să dezvoltăm relații comerciale cu alte țări, să dezvoltăm exporturile și să creștem numărul locurilor de muncă și veniturile oamenilor. Moldova este în siguranță alături de prietenii țării noastre. Nu este singură în fața greutăților cu care se confruntă!”, a adpugat șefa statului.

Publicitate

Menționăm că, R. Moldova a găzduit Summitul Comunității Politice Europene (CPE), o inițiativă politică a președintelui francez, Emanuel Macron. La evenimentul de la Castelul Mimi s-au adunat peste 45 de lideri europeni și sute de jurnaliști locali și internaționali. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal