Aproape toate animalele din grădina zoologică din Nova Kakhovka au fost înecate. Proprietara: Doar lebedele și rațele au putut fi salvate (VIDEO)

Aproape toate animalele din grădina zoologică din Nova Kakhovka au fost înecate. Proprietara: Doar lebedele și rațele au putut fi salvate (VIDEO)

Aruncarea în aer a barajului Nova Kakhovka și inundarea localității a produs printre victime și aproape 300 de animale din grădina zoologică din localitate. Informația a fost confirmată de unul din proprietari și de mai mulți activiști pentru drepturile animalelor, notează presa ucraineană.Cristian Bolotnicov

Canalul de Telegram „Bîstrîi Focus”, citat de Focus, notează că grădina zoologică a fost complet inundată și că doar lebedele și rațele au putut fi salvate.

„Unul din angajați ne-a spus că au încercat tot ce au putut pentru a menține grădina zoologică, dar aceasta nu mai există.

Autor: Bîstrîi Focus

Publicitate

Proprietara parcului, Elena Navrotsky, a declarat că aproape toate animalele au murit. Înainte de tragedie, în această grădină zoologică trăiau maimuțe, ratoni, ishaks, ponei, nutrii, diverse păsări, porci spinoși, marmote, broaște țestoase și multe altele.

Animalele au rămas în parc încă din prima zi a invaziei trupelor rusești. Navrotsky spune că toate au fost blocate, deoarece întregul parc este minat, plin de copaci și scormonit prin tranșee.

Evacuarea a fost imposibilă. Am încercat prin toate mijloacele să salvăm animalele. Câte eforturi au fost depuse, câți oameni au ajutat la salvarea animalelor în astfel de condiții terifiante și practic și-au riscat viața. Acum nu mai există niciun Dibrov. Au fost ucise 300 de animale nevinovate, animalele noastre preferate.

Autor: Elena Navrotsky

Invadatorii ruși le-au interzis paznicilor de la grădina zoologică să lucreze. Muncitorii veneau dimineața pentru a hrăni animalele, așa că, după bombardarea HPP Kakhovskaya, nimeni nu a putut lăsa animalele să iasă din țarc, a afirmat ea pentru Ukrainskaia Pravda.

Primarul din Nova Kakhovka, Volodymyr Kovalenko, a declarat pentru publicația Strana.ua că grădina zoologică a fost una dintre primele unități care au fost inundate. "Îmi este greu să spun care este soarta animalelor. Pentru că rușii nu au permis angajaților de la grădina zoologică să meargă acolo peste noapte. Dimineața, muncitorii au mers acolo, dar nu au putut intra din cauza apei", a declarat Kovalenko.

Precizăm că barajul centralei hidroelectrice Kahovka, care se află în partea anexată de Rusia a regiunii Herson, a fost totalmente distrus. La primele ore ale zilei de 6 iunie, pe rețelele de socializare a fost difuzat un videoclip care arată cum apa se scurge prin partea distrusă a barajului superior al hidrocentralei. Ulterior, Comandamentul operațional al forțelor armate ucrainene din sud a declarat că trupele rusești au bombardat centrala hidroelectrică. Vladimir Leontiev, așa-zisul primar numit de ruși din Novaia Kahovka, a negat inițial bombardamentul, dar ulterior administrația a raportat că partea superioară a centralei cu șandramale a fost distrusă de bombardamentele militarilor ucraineni.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal