Artiști de top și creații muzicale deosebite la Festivalul Internațional de JAZZ’n Chișinău

Artiști de top și creații muzicale deosebite la Festivalul Internațional de JAZZ’n Chișinău

Ediția a XI-a JAZZ’n Chișinău International Festival, eveniment organizat de AO Muzart, va avea loc în perioada 6 -7 iunie 2023, la Chișinău în incinta „Palatului Republicii”. Festivalul cuprinde un program multidimensional în cadrul căruia cei mai îndrăgiți artiști din tara si formațiile invitate vor prezenta publicului creații muzicale deosebite – jazz și poezie într-o simbioză unică.

Redactia Agora

În cadrul programului JAZZ’n Chișinău International Festival vor participa:

„Andra Botez Quintet” (România), „Jazz și Poezie” (Moldova)

„21st Century Quintet” (Lituania/Armenia)

„Povestea Neamului” (Lituania/Armenia/Moldova).

Tradițional Jazz’n Chisinau International Festival își va extinde aria de concerte în afara capitalei și va ajunge anul acesta la Tiraspol, Soroca, Ungheni pe 8,9,12 iunie pentru a familiariza spectatorii din Moldova cu tradițiile, cultura și diversitatea muzicii jazz internaționale și autohtone.

...

JAZZ’n Chișinău International Festival

Ediția a XI-a JAZZ’n Chișinău International Festival

Publicitate

Andra Botez Quintet (România) Andra Botez, finalista din echipa Irinei Rimes, de la Vocea României, este așteptată la “Jazz'n Chișinău Internațional Festival”, cu un proiect de jazz, abordat în viziuni moderne a propriilor compoziții, acompaniată de clape, tobe, chitară și bas!. Artista are o voce fenomenală, un diapazon vocal de invidiat, și o carismă scenică nemaipomenită. Andra, pe lângă jazz, mai cântă și Pop, Rock, folclor etc. si susține concerte nu doar în spațiul românesc, dar și în întreaga Europă.

“21st Century Quintet” (Lituania/Armenia) este o trupă muzicală formată din câțiva lituanieni, armeni și letoni, creata în 2019 la Academia Lituaniană de Muzică și Teatru. După apariția reușita la „Scena Dziazo” (concurs de muzică jazz), grupul participa la numeroase festivaluri de jazz, precum: „Vilnius Mama Jazz”, „Kaunas Jazz” și „Klaipeda Castle”, festivalurile de jazz de la Trondheim și altele. Muzicienii cuceresc publicul prin autenticitatea și creativitatea sunetelor, iar saxofonul principal al lui Davit Avetisyan completează compozițiile muzicale cu motive armenești, creând o simbioza muzicală de-a dreptul grandioasă, deosebit al sunetelor de jazz.

...

JAZZ’n Chișinău International Festival

Ediția a XI-a JAZZ’n Chișinău International Festival

Jazz și Poezie ( Moldova) Jazzul și Poezia într-un dialog inedit, în care ritmurile muzicii se împletesc cu ideile poetice, iar cadența versurilor se pliază pe sincopele muzicale și pe unduirile vocilor care recită poezia și muzica deopotrivă, completându-se, armonizând, ca într-un dans din altă dimensiune - poezia-jazz a Radmilei Popovici cu jazzul-poezie al lui Valeriu Culea și vocea inconfundabilă a Violetei Botezatu!

"Povestea Neamului" (Polonia/ Armenia/ Moldova) este un proiect jazz, cu conținut unic în tot spațiul românesc! În cadrul acestuia se conturează îmbinări de la viziuni și culori artistice, folclor, până la adieri armonice clasice: Rahmaninov, Debussy etc. Muzica proiectului, viziunile și aranjamentele sunt gândite de Valeriu Culea, liderul proiectului. "Povestea Neamului" fiind un concept larg Internațional, are în componența sa și artiști pe măsură: patru voci feminine, flaut, nai, pian, bas, tobe, și un invitat special din Armenia - saxofonistul Davit Avatisyan, care va cânta și la Duduk - un instrument folcloric asiatic. Va fi o simbioză de genuri muzicale: balcanic, asiatic și elemente de muzică clasică, la care vă invităm să faceți parte și voi.

...

JAZZ’n Chișinău International Festival

Ediția a XI-a JAZZ’n Chișinău International Festival

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal