Sportivii și antrenorii au fost premiați. Ministerul Educației și Cercetării anunță că valoarea premiilor se ridică la peste 4,5 milioane lei

Sportivii și antrenorii au fost premiați. Ministerul Educației și Cercetării anunță că valoarea premiilor se ridică la peste 4,5 milioane lei

Sportivii și sportivele din Republica Moldova, alături de antrenori, au fost premiați în cadrul unei ceremonii organizate de Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit instituției, valoarea totală a premiilor oferite se ridică la peste 4,5 milioane lei.Cristian Bolotnicov

Sportivii și sportivele din țara noastră au obținut, în primele cinci luni ale anului curent, 99 de medalii la Campionatele Europene și Mondiale. Din numărul total de medalii 31 sunt de aur, 26 - de argint și 42 - de bronz.

Anul 2023 ne aduce rezultate remarcabile în domeniul sportului. Mulțumesc sportivilor și antrenorilor care ne fac mândri ori de câte ori imnul Republicii Moldova răsună pe arenele competițiilor internaționale sau europene. Știu că în spatele acestor rezultate sunt ani de muncă, de implicare și sacrificii. Prin aceste premii, pe care le înmânăm astăzi, oferim un suport pe care îl meritați din plin prin rezultatele dumneavoastră, stimați sportivi și antrenori.

Autor: Anatolie Topală, ministru al educației și cercetării

Publicitate

Campioana mondială la lupte feminine Anastasia Nichita a câștigat în anul curent și Campionatul European la acest gen de sport.

Aduc sincere mulțumiri din partea tuturor sportivilor pentru sprijinul și ajutorul acordat de către Ministerul Educației și Cercetării. Mulțumim, inclusiv, pentru decizia de a majora bursele sportive - într-adevăr ne ajută mult în pregătire. Recunosc că urmează un program foarte încărcat anul acesta, dar și anul viitor, pentru că se apropie Jocurile Olimpice. Vom fi recunoscători, dacă și în continuare ne veți susține atât financiar, cât și moral, pentru a ajunge în cea mai bună formă sportivă la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024.

Autor: Anastasia Nichita, campioană mondială la lupte feminine

Antrenorul Emerit al Republicii Moldova la haltere, Maxim Cojocaru, a menționat: „Suntem recunoscători că ministerul a venit cu inițiativa de a acorda premiile pentru sportivii și antrenorii nu doar la final de an, dar și la mijloc de an. Acest fapt demonstrează atitudinea ministerului față de sport și sportivi și vine să încurajeze și să sprijine sportivii pentru competițiile care urmează”. 

Dezvoltarea sportului este una dintre prioritățile Ministerului Educației și Cercetării.  Bugetul alocat pentru activitățile sportive, premii și burse în acest an este de circa 185 milioane de lei, iar în curând acesta va fi suplimentat cu 22 de milioane de lei. 

În prezent, 143 de sportivi beneficiază de burse lunare din partea Ministerului Educației și Cercetării. Suma totală acordată lunar pentru aceste burse se ridică la peste 2,1 milioane de lei, iar suma totală pentru bursele sportivilor pentru anul 2023 este de circa 25 de milioane de lei.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal