„Din start cererea Guvernului trebuia respinsă, fără a fi examinată în fond. (...) Vă asigur că ne vom apăra dreptul prevăzut de Constituția Republicii Moldova și de acordurile internaționale la care țara noastră este parte la CEDO. Și atunci când ni se va dreptate la CEDO, dar acest lucru neapărat se va întâmpla, vom cere să fie trași la răspundere fiecare dintre cei implicați în acest proces ilegal, prin care s-au limitat drepturi fundamentale. Nimeni dintre executorii acestei ilegalități nu va scăpa.
Eu, împreună cu echipa Partidului Șor, vom găsi forme juridice cum să ne continuăm proiectele noastre pentru oameni”, a scris Șor.
Menționăm că, la 19 iunie, după 10 ședințe, cu prezentarea probelor și argumentelor părților, magistrații Curții Constituționale (CC) au admis cererea Guvernului cu privire la verificarea constituționalității Partidului Șor. Prin urmare, formațiunea politică a fost scoasă în afara legii.
Precizăm că, lIan Șor a rămas fără mandat, asta după ce inițiativa a fost votată de 56 de parlamentari în ședința Legislativului din 27 aprilie. Se întâmplă după ce Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat la 15 ani de închisoare, decizia fiind una definitivă și executorie.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.