În acest sens, din circuitul agricol vor fi retrase două terenuri, pentru construcția unei tabere militare moderne. Este vorba despre un teren cu suprafața de 7,6 hectare, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și a unui teren cu suprafața de circa 18,7 hectare, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Educației și Cercetării. Acestea sunt situate în extravilanul comunei Băcioi, din municipiul Chișinău.
Acest demers ar contribui la dezvoltarea Armatei Naționale pe termen mediu, mai exact pentru anii 2022-2025, prioritate care se regăsește în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023, precum și din Viziunea strategică a Ministerului Apărării.
Proiectul de reconstrucție și amenajare a Taberei Militare Permanente 136 a apărut în urma unui studiu de fezabilitate realizat de Ministrul Apărării împreună cu partenerii de dezvoltare și experții militari. În acest fel, infrastructura militară va fi dezvoltată și pliată după standardele occidentale, se arată în proiectul de lege.
Proiectul de modificare a Anexei la Legea pentru aprobarea Listei unităților, ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului, a fost susținut în Parlament cu 55 de voturi ale deputaților.
Amintim că, efectivul Armatei Națională ar putea avea uniforme noi. Mai mult decât atât, ar putea fi introduse alte elemente în componența echipamentului militar. Proiectul de decret a fost înaintat de președinta R. Moldova și a fost aprobat în cadrul ședinței de Guvern, din 26 iulie curent.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.