Percheziții, în dosarul traficului de droguri din Ucraina, de 6,7 milioane lei. Un militar moldovean este vizat

Percheziții, în dosarul traficului de droguri din Ucraina, de 6,7 milioane lei. Un militar moldovean este vizat

Militarul moldovean care a luptat în Legiunea Străină a Ucrainei, Arslan Safarmatov este în prezent anchetat de procurori în dosarul traficului de droguri din țara vecină, a căror valoare se ridică la 6,7 milioane lei. Ofițerii SIS și procurorii PCCOCS au desfășurat luni, 31 iulie, percheziții la domiciliul acestuia din sectorul Ciocana al capitalei.

Cristian Bolotnicov

Conform unui comunicat emis de PCCOCS, investigațiile au început după descoperirea a 178 de brichete cu substanță asemănătoare hașișului au fost depistate în spațiul destinat roții de rezervă al mașinii conduse de o șoferiță din Ucraina, cu tatăl acesteia și cu doi copii minori. Aceștia au fost opriți în Lipcani, Briceni de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal pentru control în linia a doua.

Vezi și: De la percheziții la reținerea militarului moldovean de pe frontul din Ucraina. Arslan Safarmatov ajunge în vizorul PCCOCS

Potrivit oamenilor legii, învinuitul al cărui domiciliu a fost luni percheziționat în sectorul Ciocana din Chișinău ar fi organizat traficul ilicit de droguri prin contrabandă, de comun cu alte persoane. Deși acesta nu-și recunoaște vinovăția, probele demonstrează contrariul – fapt pentru care procurorii PCCOCS urmează să solicite plasarea acestuia în arest preventiv, astfel încât investigațiile să nu fie împiedicate. 

În ceea ce privește probatoriul ridicat din apartamentul învinuitului, acesta conține inclusiv mijloace bănești, care ar proveni din trafic de droguri. Mai exact, au fost ridicate mai multe bunuri și sume de bani - peste 5.000 USD și peste 8.000 EUR - a căror proveniență (din surse legale sau ilegale) urmează să fie stabilită.

Perchezițiile desfășurate au fost autorizate de judecătorul de instrucție, susțin procurorii.

Publicitate
Totodată, ținem să remarcăm faptul că divulgarea publică a bănuielii rezonabile a oamenilor legii față de bărbatul vizat, înainte de efectuarea perchezițiilor, nu ar fi servit scopului investigării eficiente a cazului. În context, asigurăm părțile interesate despre faptul că noile evoluții pe dosar urmează să fie comunicate publicului, în măsura în care acestea nu ar împiedica urmărirea penală, timp în care persoana vizată în dosarul penal beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor: Comunicat al PCCOCS

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal