Ultima oră! Cine este judecătoarea selectată și când va fi ședința în dosarul lui Plahotniuc: Magistrata are un an de experiență în sistem și a cerut abținere de la caz

Ultima oră! Cine este judecătoarea selectată și când va fi ședința în dosarul lui Plahotniuc: Magistrata are un an de experiență în sistem și a cerut abținere de la caz

Tatiana Postolachi este judecătoarea care va decide soarta oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc. Prin repartizare aleatorie, magistrata a fost aleasă să examineze cazul. Postolachi are în spate un an de activitate în sistemul judecătoresc. Mai mult, aceasta a cerut să se abțină de la examinare, însă a fost refuzată. Ședința în dosarul pe numele lui Vladimir Plahotniuc este stabilită pe 20 octombrie.

Irina Soltan

Un an de experiență în funcție de judecătoare

„Conform informației plasate în Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor, la Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) a fost înregistrată cauza penală în învinuirea lui Plahotniuc Vladimir. Acesta a fost repartizată automat-aleatoriu judecătoarei Tatiana Postolachi”, confirmă pentru AGORA direcția comunicare a Judecătoriei Chișinău.

Potrivit datelor din CV, Tatiana Postolachi a venit în sistemul judecătoresc în februarie 2022, fiind numită în funcție de judecătoare la Judecătoria Chișinău, pe un termen de cinci ani, prin decretul președintelui R. Moldova. Prin urmare, are acumulată puțin peste un an de experiență.

Este de menționat că după ce a fost selectată aleatoriu să decidă soarta lui Plahotniuc, Tatiana Postolachi a cerut să se abțină de la decizie. La 20 iulie a fost examinată declarația de abținere, iar la 21 iulie a fost pronunțată încheierea prin care se respinge cererea.

Publicitate

Un apartament, o mașină și câteva conturi bancare. Averea magistratei

Cât despre averea magistratei, în declarația depusă pentru 2022, judecătoarea menționează venit obținut la locul de muncă de bază 30 000 lei și venitul obținut din donații și moșteniri - 27. 000 de euro.

La fel, Tatiana Postolachi deține un apartament cu suprafața de 64,2 metri2, în valoare de 437.304 lei, în proprietate din anul 2015. La fel, este proprietara 1,0 cotă-parte dintr-o casă cu suprafața de 156 metri2, în valoare de 55.600 lei, în proprietate din anul 2021.

Mai mult, are și o mașină de model Honda CRV, fabricat în anul 2013, în valoare de 140.000 lei, în proprietate din anul 2020.

Iar în conturile bancare - cont curent cu soldul 8.000 de euro, depozit bancar sau echivalente c- 9.000 euro și un cont curent cu soldul 26.500 de euro.

Data primei ședințe de judecată

La 31 iulie a avut loc ședința de pregătire a cauzei. Aceasta însă, a fost întreruptă la cererea apărătorului. Iar ședința de examinare a cauzei este stabilită pentru 20 octombrie, ora 14:00.

...

Ședința de judecată pe numele lui Plahotniuc, planificată pentru 20 octombrie.

instante.md

Plahotniuc, învinuit de escrocherie și spălarea banilor

Amintim că dosarul pe numele lui Vladimir Plahotniuc a fost trimis în judecată. Anunțul a fost făcut Procuratura Anticorupție. Plahotniuc e învinuit de „săvârșirea infracțiunii de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor”.

Detalii, aici: Vladimir Plahotniuc riscă până la 15 ani de închisoare. Dosarul trimis în judecată. Iată învinuirile

Urmărirea penală a fost finalizată în lipsa învinuitului Plahotniuc iar cauza penală în 100 volume împreună cu rechizitoriul pe 370 file a fost expediată pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde urmează să se prezinte pentru audieri și cei 51 de martori ai acuzării.

În prezent, față de inculpatul Plahotniuc este aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pentru un termen de 30 zile. Totodată, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers repetat către Biroul Național Central Interpol din Republica Moldova, prin care s-a solicitat adresarea suplimentară la Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale INTERPOL în vederea emiterii unei difuziuni de căutarea internațională în privința lui Plahotniuc.

Pentru infracțiunile comise legea prevede pedeapsa sub formă de închisoare de la 8 la 15 ani.

În scopul asigurării reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra bunurilor a cărui beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc în valoare de peste un miliard de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal