Patru persoane au depus garanții persoanele pentru ca Andronachi să fie eliberat din arest la domiciliu. Cine sunt acestea și ce sumă de bani au plătit

Patru persoane au depus garanții persoanele pentru ca Andronachi să fie eliberat din arest la domiciliu. Cine sunt acestea și ce sumă de bani au plătit

Procuratura Anticorupție a venit cu mai multe precizări după ce Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu în baza garanției personale. Potrivit instituției, partea apărării a prezentat patru cereri în scris a garanților, precum și patru ordine de plată în sumă totală de 22 mii lei, depuse pe contul instanței de judecată.

Zagnat Elena

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Fostul deputat Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu „sub garanție personală”, prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Printre garanții lui Vladimir Andronachi sunt doi primari din cadrul raionului Cahul, o persoană în etate, deținătoare a ordinului „Gloria Muncii”, precum și un reprezentant al unui cult religios.

În baza cererilor, instanța a pus în sarcina garanților asigurarea unui comportament activ al inculpatului în cadrul procesului penal, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui când va fi citat de instanța de judecată.

„Din caracterul măsurii preventive aplicate, Procuratura Anticorupție în procesul penal vizat nu are dreptul și nici nu-i revine obligația de a încuviința și/sau de a monitoriza deplasările inculpatului în afara teritoriului Republicii Moldova. Totodată, Procuratura Anticorupție reiterează că reieșind din prevederile legale, se află în imposibilitate de a contesta încheierea judecătorească”, se spune într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit legii, garanţia personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere şi-l iau în sensul că, prin autoritatea lor şi suma bănească depusă, garantează comportamentul respectiv al bănuitului, învinuitului sau inculpatului. Numărul garanţilor nu poate fi mai mic de două şi mai mare de cinci. La prezentarea în scris a garanţiei, fiecare garant concomitent depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanţei de judecată o sumă bănească de la 2.500 până la 15.000 de lei.

CONTEXT. Fostul deputat PD Vladimir Andronachi este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare. PA a finalizat urmărirea penală pe această cauză, în luna ianuarie 2023.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal