Recean, critici la adresa judecătorilor din „minoritatea coruptă”: Prevettingul va continua

Recean, critici la adresa judecătorilor din „minoritatea coruptă”: Prevettingul va continua

Prim-ministrul Dorin Recean a venit cu noi critici la adresa judecătorilor pe care îi numește „minoritatea coruptă”. Acesta a menționat că Comisia Prevetting își va continua munca și că Guvernul va continua să insiste pe reforma justiției. Recean s-a referit în acest context la deciziile luate de judecătorii care l-au eliberat anterior pe șoferul care a fost implicat într-un accident care a dus la moartea unei tinere de 29 de ani.

Baciu Ana

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Dorin Recean le face din deget judecătorilor pe care îi consideră corupți menționând că reforma justiției va continua.

„Minoritatea coruptă din sectorul justiției tot încearcă marea cu degetul. Situația din justiția moldovenească iese deja din tiparele teatrului absurdului. Dar vreau să spun că vom continua să insistăm pe această reformă și pe curățarea sistemului. Pre-vettingul va continua și Curtea Anticorupție va activa. Înțeleg frustrările, am auzit niște lamentații, dar vreau să transmit acestei minorități corupte: nu puteți pretinde independență, dacă nu aveți legimitate. Și voi ați ieșit din legimitate.

Vreau să vă dau exemple concrete, care afectează oameni concreți. Atunci când poliția documentează de câteva ori aceiași beți la volan, ca peste o anumită perioadă, aceștia să comită accidente în care mor alți oameni. Vreau să văd ce a stat la baza deciziilor acestor judecători, care a justificat eliberarea acestor oameni”, a declarat șeful Guvernului”, a declarat Recean.

În context, șeful Guvernului i-a cerut ministrului afacerilor interne o analiză a accidentelor din ultimii cinci ani.

„De aceea, domnule Efros o să vă rog să avem o analiză din ultimii cinci ani a accidentelor rutiere soldate care au sfârșit cu decese și situații grave. Să vedem care sunt antecedentele acestor șoferi și cine sunt concret judecătorii care au judecat aceste cauze. Vom începe de aici. Înțeleg că subiectele anticorupție sunt mai lungi și complexe, dar acum vorbim despre viețile oamenilor”, a adăugat Recean.

CONTEXT. Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în seara zilei de 24 iulie. Impactul a avut loc între patru automobile, pe strada Decebal.

Dragomir Popovici a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Popovici figurează în mai multe dosare penale. Unul a fost deschis pentru escrocherie, iar celelalte pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal