CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 76 de cazuri de lichidare a incendiilor de vegetație, care au fost provocate de temperaturile ridicate. Conform datelor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pe parcursul zilei de 14 august, flăcările au mistuit 166 ha de vegetație uscată în mai multe localități din raioanele țării.
În localitatea Botnăreştii Noi, raionul Anenii Noi, au ars 50 de hectare de vegetație uscată. Totodată, în urma extinderii arderii, flăcările au nimicit și 10 construcții auxiliare, aflate în apropierea sectorului de vile.
O altă misiune de stingere a incendiului de vegetație, a avut loc în raionul Sîngerei, satul Chișcăreni. Aici, pompierii au fost solicitați pentru a lichida focul dintr-o pădure. În consecință, focul a afectat 7 hectare de teren.
De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitate Hîjdieni, raionul Glodeni, unde arderea a compromis 10 hectare de iarbă uscată. De asemenea, pompierii au stins un hectar de livadă de mere și pere, care a fost afectat de foc în raionul Criuleni, localitatea Zăicana.
Incendiu de vegetație
IGSU
CONTEXT. Recent, agricultorii din Anenii Noi au pierdut 57 de ha de cereale într-un incendiu de proporții. Arderea a durat circa 5 ore. Focul s-a declanșat într-o zonă de vegetație uscată și s-a extins peste trei lanuri de cereale.
În acest sens pompierii au desfășurat acțiuni de informare și discuții cu agricultorii în teren ca să reducă riscurile de incendii de vegetație. La modul practic, vorbim de 2.000 de vizite în localități unde au fost informate peste 94 mii de persoane despre prevenția și intervenția imediată.
AGORA a dedicat o ediție a emisiunii DESCIFRAT pericolului de incendii de vegetații care persistă în Moldova.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.