Andronachi dă asigurări: „Nu voi fugi din țară și mă voi supune ordinii publice”

Andronachi dă asigurări: „Nu voi fugi din țară și mă voi supune ordinii publice”

Ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi, figurant în trei dosare penale, care a fost eliberat din arest la domiciliu la începutul lunii august, susține că va apărea în fața organelor de drept și a instanței de judecată „ori de câte ori” va fi citat. Reacția acestuia vine la două zile după ce șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a criticat hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care fostul parlamentar a fost eliberat din arest la domiciliu, afirmând că „22 de mii de lei nu este o garanție care va preveni ca această persoană să fugă din țară”, scrie zdg.

Baciu Ana

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ.  Vladimir Andronachi dă asigurări că nu va fugi din țară și că se va supune ordinii publice.

„În contextul presupunerilor de eschivare, declar cu toată responsabilitatea că voi apărea în fața organelor de drept și a instanței de judecată, ori de câte ori voi fi citat. Am manifestat pe parcursul anchetei deschidere spre colaborare cu organul de urmărire penală, doresc să particip la fiecare ședință de judecată și să fac declarații pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, în vederea stabilirii adevărului”, a scris Andronachi. 

Fostul deputat a menționat că a primit sprijin din partea unor „oameni demni de încredere, care la rândul lor au încredere în el”.

„Au garantat prin reputaţia proprie, că eu, Vladimir Andronachi, nu voi fugi din ţară şi că mă voi supune ordinii publice şi totodată voi aborda procesul judiciar cu maximă diligenţă procesuală şi responsabilitate”, susține Andronachi.

CONTEXT. Procurora-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin este nemulțumită de decizia judecătorilor și menționează că suma depusă de cele patru persoane nu garantează că Andronachi nu se va eschuva și nu va fugi din țară.

Declarațiile vin după ce la 1 1 august, fostul deputat Vladimir Andronachi a fost eliberat din arest la domiciliu „sub garanție personală”, prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. 

În ianuarie 2023 PA a anunțat că a finalizat urmărirea penală pe această cauză, după care a urmat o perioadă, în care avocații au făcut cunoștință cu materialele cauzei penale, ceia ce constituie 76 de volume, plus informațiile electronice.

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de 2 noiembrie la punctul de trecere a frontierei „Criva- Mamalîga”, anunță poliția.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal