Diplomatic vorbind... Ambasadorii Republicii Moldova se întrunesc la Chișinău (LIVE)

Diplomatic vorbind... Ambasadorii Republicii Moldova se întrunesc la Chișinău (LIVE)

Ambasadorii Republicii Moldova se reunesc la Chișinău pentru a discuta chestiuni ce vizează realizarea politicii externe, stabilirea noilor sarcini și sporirea eficienței misiunilor diplomatice. Evenimentul, organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Stela Vdovii

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. În cadrul reuniunii, care se desfășoară miercuri și joi, diplomații vor examina chestiuni legate de evoluția relațiilor internaționale din ultima perioadă, precum și progresul Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

O altă prioritate a reuniunii, potrivit Ministerului de Externe, va fi subiectul ce vizează problemele cu care se confruntă cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare și modalitățile de a le oferi protecție socială.

De asemenea, șefii misiunilor diplomatice vor participa la lucrările Zilei Diasporei, precum și la Diaspora Business Forum.

...

Ambasadorii Republicii Moldova se întrunesc la Chișinău

MAEIE

Publicitate

La deschiderea reuniunii a participat șefa statului, Maia Sandu.

„Avem o sarcină monumentală - să aducem Uniunea Europeană la noi acasă. Sunt poate premisele pentru ca acest lucru să se întâmple destul de repede: avem susținere politică în instituțiile europene, avem susținere politică în statele membre ale UE, avem voință politică să facem transformări și să atingem acele obiective, pe care le-a formulat Uniunea Europeană, dar și cetățenii R. Moldova. Trebuie să muncim mult, să fim mai eficienți în promovarea intereselor R. Moldova, trebuie să lucrăm ca o echipă unită și, respectiv, să reușim să asigurăm o dezvoltare democratică pentru R. Moldova, să asigurăm pace în țara noastră și să reușim să creștem standardele de viață pentru cetățenii noștri, într-un ritm mult mai sporit decât s-a întâmplat până acum”, a spus președinta, adresându-se ambasadorilor.

CONTEXT: În 2022, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova s-a desfășurat sub genericul „Diplomația Republicii Moldova în contextul oportunităților și provocărilor regionale”. În acest sens, șefii de misiuni diplomatice au participat la lucrările Zilei Diasporei, organizată în 2022 cu genericul „O țară mică cu inimă mare”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal