A doua cerere de demisie. Șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău s-a eliberat din funcție

A doua cerere de demisie. Șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău s-a eliberat din funcție

Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei municipiului Chișinău, a depus o nouă cerere de demisie. De această dată, cererea a fost acceptată de primarul capitalei, Ion Ceban, potrivit unui document publicat de Gîlca pe pagina sa de Facebook.

Zagnat Elena

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Într-un mesaj publicat pe Facebook, Boris Gîlca a anunțat că renunță la șefia Direcției generale asistență medicală și socială. Se întâmplă după ce, în luna mai a acestui an, șeful Direcției Sănătate, fiind cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, depusese o cerere de demisie din funcție. Atunci, însă, primarul Ion Ceban nu a acceptat-o.

Astăzi anunț public demisia mea! Am solicitat repetat și insistent Primarului General acceptarea demisiei mele. La mizeriile care s-au făcut și care chiar acum le planifică acuș-acuș unii, consider că este cel mai corect pas (un pas corect și cu deminitate, nu va gândiți la altul). Vom reveni cu detalii, cu fapte și dovezi, la timpul cuvenit (și foarte curând) despre personaje de gen masculin și feminin, cei care au dirijat din birouri acțiuni determinate spre discreditare. Și despre cei care au ordonat. Să nu uite vorba populară că Dumnezeu e mare! 

Autor: Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Primăriei municipiului Chișinău

Publicitate
...

CONTEXT. În primăvara lui 2023, CNA și procurorii anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală într-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiaților, inclusiv la Direcția municipală de Sănătate.

Drept urmare, ofițerii CNA au constat că mai multe bunuri, achiziționate din fonduri externe și bugetare, destinate refugiaților din Ucraina, ar fi fost delapidate de către persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău în complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiați (CTPR) din str. Studenților 7/5. În urma perchezițiilor din dimineața zilei de 4 mai, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri, înscrisuri pe ciornă și mijloace bănești.

La fel, au fost reținuți pentru 72 de ore șefului Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca și juristul direcției. Ulterior, Gîlca a fost eliberat. Pe tot parcursul anchetei, acesta a susținut că este nevinovat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal