Radu Marian, după ce Moscova a impus interdicții mai multor oficiali moldoveni: Nu am de gând să merg în Rusia atât timp cât aceasta e condusă de regimul Putin

Radu Marian, după ce Moscova a impus interdicții mai multor oficiali moldoveni: Nu am de gând să merg în Rusia atât timp cât aceasta e condusă de regimul Putin

Deputatul Radu Marian, unul dintre cei 20 de oficiali moldoveni și persoane publice care au interdicție de intrare pe teritoriul Rusiei, a venit cu o reacție după ce lista a apărut în spațiul public. Acesta a declarat că „a primit cu satisfacție” noutatea și că nu are de gând să meargă în Rusia, atât timp cât țara e „condusă de regimul Putin”.

Zagnat Elena

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Vizat de cea mai recentă interdicție a Moscovei în raport cu oficialii din Republica Moldova, deputatul PAS Radu Marian a reiterat poziția pe care o are față de regimul lui Vladimir Putin și războiul din Ucraina.

Am fost inclus de către Kremlin în lista persoanelor non-grata care nu au voie să intre în Federația Rusă. Am primit cu mare satisfacție personală această noutate - înseamnă că suntem de partea binelui. Este o dovadă cât se poate de clară a poziției noastre categorice împotriva invaziei brutale a lui Putin în Ucraina și a crimelor de război care le comite armata rusă în țara vecină. Această noutate este și mărturie a rezultatelor guvernării PAS în a stopa încercările Kremlinului de a aduce haos și violență în țara noastră prin intermediul grupărilor criminale. Nu am de gând să merg în Rusia atât timp câta aceasta e condusă de regimul Putin sau de alt regim care susține războiul și care nu respectă independența, suveranitatea vecinilor săi.

Autor: Radu Marian, deputat PAS

Publicitate

Alți deputații vizați de interdicția Moscovei sunt Mihai Popșoi, Radu Marian, Veronica Roșca, Andrian Cheptonar, Ion Șpac, Eugenia Cojocari, Ersilia Qatrawi, Mihail Druță, Maria Pancu, Artemie Catanoi, Igor Chiriac, Ion Groza, Vasile Grădinaru, Sergiu Lazarencu, Vitalie Jacot, Ion Babici, Doina Gherman și Gheorghe Cojoc.

CONTEXT. Anterior, Moscova a anunțat că mai mulți oficiali moldoveni au primit interdicție de a intra pe teritoriul Federației Ruse. Se întâmplă după ce Chișinăul a decis să reducă numărul de angajați ai Ambasadei Federației Ruse în țara noastră.

Lista îi vizează pe 18 deputați PAS, vicedirectorul Poliției de frontieră - Oleg Bucătaru și directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

După anunțul făcut de Moscova, MAEIE a venit cu o reacție. Autoritățile de la Chișinău au menționat că nu este prima dată când Kremlinul recurge la asemenea măsuri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal