Incendiu de proporții la Ghidighici: 400 m2 a unui depozit și un camion au fost afectate de flăcări (VIDEO)

Incendiu de proporții la Ghidighici: 400 m2 a unui depozit și un camion au fost afectate de flăcări (VIDEO)

Un depozit frigorific din localitatea Ghidighici, în care se aflau paleți și camioane, a fost cuprins de flăcări, în după-amiaza zilei de luni, 21 august. La locul incidentului s-au deplasat opt autospeciale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). În tipul intervenției, un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale. Mai mult, potrivit primelor estimări au fost afectate 400 m2 ale unui depozit și o autocamion.

Olga Scripnic

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. În după amiaza zilei de 21 august, în localitatea Ghidighici, din municipiul Chișinău, un depozit frigorific în care se aflau paleți și camioane. Se întâmplă în contextul în care a doua săptămâna în R. Moldova sunt înregistrate temperaturi extreme, iar riscurile de izbucnire a incendiilor cresc.

Reporterul AGORA din teren menționează că la locul incidentului s-au deplasat opt autospeciale ale IGSU.                 

Publicitate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că a fost afectată suprafața totală de 400 m2 a depozitului, un autocamion și circa 200 paleți din lemn. 1.600 de m2 unde este păstrată tehnică specializată, nu a fost afectat de foc.

Reporterul AGORA precizează că în timpul intervenției un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior.     

CONTEXT. Temperaturi înalte provoacă tot mai frecvent incendii de vegetație. Astfel, pe parcursul zilei de 14 august, pompierii au intervenit în peste 70 de cazuri de lichidare a focului.

Recent, agricultorii din Anenii Noi au pierdut 57 de ha de cereale într-un incendiu de proporții. Arderea a durat circa 5 ore. Focul s-a declanșat într-o zonă de vegetație uscată și s-a extins peste trei lanuri de cereale. 

În acest sens pompierii au desfășurat acțiuni de informare și discuții cu agricultorii în teren ca să reducă riscurile de incendii de vegetație. La modul practic, vorbim de 2.000 de vizite în localități unde au fost informate peste 94 mii de persoane despre prevenția și intervenția imediată.

AGORA a dedicat o ediție a emisiunii DESCIFRAT pericolului de incendii de vegetații care persistă în Moldova

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal