Slusari îl critică pe premierul Dorin Recean după ce Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru fermieri: Dacă spuneți A, atunci spuneți și B și C

Slusari îl critică pe premierul Dorin Recean după ce Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru fermieri: Dacă spuneți A, atunci spuneți și B și C

Președintele Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari a criticat declarațiile premierului Dorin Recean, după aprobarea de către Guvern a unui ajutor de 200 de milioane de lei pentru fermieri. Mai exact, prim-ministrul a afirmat că decizia „este un efort al întregii societății”. Fostul deputat a calificat afirmațiile ca fiind „o propagandă de dezbinare”.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Într-o postare publică pe rețelele de socializare, Slusari a afirmat că prim-ministrul ar fi ezitat să menționeze că suma alocată astăzi este de șase ori mai mică decât cea necesară. 

Nu este bine când guvernare se ocupă cu populism și manipulare, provocând incitarea la ură în societate. Când au fost dublate salariile șefilor ministerelor și agențiilor, de ce atunci la ședința Guvernului nu a vorbit nimeni că este un efort pe care toată societatea îl depune. (…) Domnule prim-ministru, dacă spuneți A, atunci spuneți și B și C.

Autor: Alexandr Slusari, președinte al Asociației „Forța Fermierilor”

Publicitate

În același timp, Slusari se arată nemulțumit și de faptul că Guvernul nu a realizat nimic în ce privește propunerea de a institui un moratoriu pe 3 luni de la plata datoriilor față de creditori.

Semi-adevărurile uneori sunt mai periculoase decât minciunile. Ceea ce faceți este o propagandă de dezbinare a societății. Deloc nu e bun asemenea comportament în raport cu cei care hrănesc Moldova. Agricultorii văd totul.

Autor: Alexandr Slusari, președinte al Asociației „Forța Fermierilor”

CONTEXT. Aproximativ 3.000 de fermierii micro și mici din țară, afectați de consecințele crizelor din 2022, vor primi câte un ajutor unic pentru a evita insolvabilitatea acestora. Suma totală acordată de Guvern este de 200 de milioane de lei.

Ajutorul financiar va fi acordat fermierilor care au pregătit solul și au însămânțat culturi de prima grupă (grâu și orz, ovăz și triticale), produse primare ce stau la baza produselor social importante, dar și în componența furajelor pentru animale. 

În ședința de Guvern, premierul Dorin Recean a menționat că ajutor oferit este un efort al întregii societăți.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal