Zelenski a înregistrat un mesaj emoționant pe fundalul picturii murale a soldatului ucis pentru că a spus „Slavă Ucrainei” (VIDEO)

Zelenski a înregistrat un mesaj emoționant pe fundalul picturii murale a soldatului ucis pentru că a spus „Slavă Ucrainei” (VIDEO)

În ziua în care este marcată aniversarea de 32 de ani a independenței Ucrainei, liderul de la Kiev a înregistrat un mesaj emoționant pe fundalul unei picturi murale a soldatului executat de militarii ruși pentru că a spus „Slavă Ucrainei” .

Zagnat Elena

Într-un război mare, nu există fapte mici. Nici unele inutile. Nu există fapte neimportante. Acest lucru este valabil pentru oameni, fapte și cuvinte. (...) Astăzi sărbătorim cea de-a 32-a aniversare a independenței noastre - independența Ucrainei. O sărbătoare a oamenilor liberi. O sărbătoare a oamenilor puternici. O sărbătoare a celor demni. O sărbătoare a celor egali, a ucrainenilor și ucrainencelor, a lumii din întreaga noastră țară. Aceasta este o valoare pentru fiecare dintre noi și pentru asta luptăm. Și toată lumea este importantă în această luptă, pentru că această luptă este pentru ceva care este prețios pentru toți. Aceasta este o Ucraină independentă. La mulți ani de Ziua Independenței, Ucraina! Slavă Ucrainei!

Autor: Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Volodimir Zelenski a ales să înregistreze mesajul aniversar pe fundalul unei picturi murale a lui Alexandru Macievski, soldatul executat cu brutalitate după ce, fiind prizonier, a rostit: „Slavă Ucrainei”. Acesta s-a născut la 10 mai 1980 la Chișinău și avea dublă cetățenie. Din prima zi a invaziei rusești în Ucraina, la 24 februarie 2022, acesta a mers la centrul de recrutare, dar nu a putut intra imediat în serviciul în cadrul AFU. Inițial, el a ajutat la construirea de fortificații și a fost de serviciu la un baraj rutier. Ulterior, a fost repartizat ca lunetist. În noiembrie, unitatea sa a fost transferată în zona Bahmut, unde a efectuat misiuni de luptă timp de aproximativ o lună. Ulterior, unitatea a fost transferată în zona Soledar, regiunea Donețk.

Publicitate

CONTEXT. Pe 24 august, Ucraina marchează 32 de ani de independență, în timp ce continuă să lupte împotriva invaziei rusești mai bine de un an jumate. Atac care a ucis zeci de mii de oameni, a neliniștit milioane de cetățeni și a provocat pagube materiale uriașe.

Din cauza războiului pe scară largă, în această zi nu au fost organizate evenimente publice solemne la scară largă. În special, în regiunea Cernihiv, autoritățile locale au fost sfătuite să limiteze evenimentele de masă până la sfârșitul lunii august din cauza pericolului de atacuri cu rachete.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal