Ion Ceban critică autoritățile centrale pentru cheltuielile de Ziua Independenței. Replica Guvernului: Primarul a intrat în febra electorală

Ion Ceban critică autoritățile centrale pentru cheltuielile de Ziua Independenței. Replica Guvernului: Primarul a intrat în febra electorală

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a criticat Guvernul pentru cheltuielile de Ziua Independenței, având în vedere numărul de spectatori. În replică, purtătorul de cuvânt a Executivului, Daniel Vodă, a declarat „primarul a intrat în febra electorală și numără spectatorii de la concerte”.

Cristian Bolotnicov

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. În debutul ședinței serviciilor Primăriei din 28 august curent, primarul Ion Ceban a criticat Guvernul pentru cheltuielile de Ziua Independenței. Potrivit edilului, doar arenda și montarea scenei, ar fi costat peste 2,3 milioane de lei, fiind adusă din România.

Publicitate
Se pare că la Barcelona au fost mai mulți oameni decât la sărbătoarea de ieri în Piața Marii Adunări Naționale. Dar nu numărăm oamenii, pentru că sunt și acolo ai noștri și aici ai noștri. Ceea ce am văzut ieri în Piață, doar arenda scenei și montarea acesteia a costat peste 2,3 milioane de lei. Iar cu tot cu adus, pentru că a fost adusă din România, aproximativ 3 milioane de lei. Și tare vrem să fie întrebați și cei de la guvernare evenimentul de ieri și alte evenimente organizate de Guvern. Cineva spune că concertul de ieri a costat 10 milioane de lei, eu nu știu exact datele.

Autor: Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău

Contactat de AGORA pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că „primarul a intrat în febra electorală”. Totodată a dat asigurări că datele privind cheltuielile suportate vor fi publicate de Ministerul Culturii.

Primarul a intrat în febra electorală și numără spectatorii de la concerte. Sper că a numărat și zeci de mii de conaționali care au privit transmisiunile în direct sau sutele de cetățeni care au stat de vorbă cu oficialii în scuarul din spatele Executivului. 

Referitor la cheltuieli, Ministerul Culturii va sistematiza informația despre costurile programului artistic prilejuit Zilei Independenței și le va face public, ca de fiecare dată, transparent, spre deosebire de domnul primar care a raportat concertele din străinătate după o presiune publică din partea jurnaliștilor, unele solicitări datând de la începutul lunii iulie.

Autor: Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Guvernului.

CONTEXT. În cadrul aceleiași ședințe, primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că pentru evenimentele din perioada 23 iunie - 9 iulie, desfășurate în Viena, Milano și Barcelona Primăria Chișinău a cheltuit 900 mii de lei. Banii sunt alocați din bugetul municipal și au fost cheltuiți pentru deplasarea și cazarea artiștilor. Iar pentru cei care nu sunt angajați ai Direcției Cultură a fost prevăzute onorarii.

Edilul afirmă că mai multe cheltuieli ar fi fost acoperite prin intermediul parteneriatelor dintre diasporă și agenți economici din străinătate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal