Kremlinul a decis cine va participa la alegerile prezidențiale din 2024. Principalul criteriu de selecție a candidaților este vârsta

Kremlinul a decis cine va participa la alegerile prezidențiale din 2024. Principalul criteriu de selecție a candidaților este vârsta

Blocul politic al administrației prezidențiale ruse a decis care sunt candidații care vor „concura” cu Vladimir Putin în alegerile prezidențiale din 2024. Potrivit a două surse Meduza apropiate Kremlinului, unul dintre principalele criterii de selecție a acestora a fost vârsta. Printre candidații înscriși nu ar trebui să se regăsească niciun politician mai tânăr de 50 de ani. Potrivit oficialilor, prezența unor astfel de candidați pe buletinul de vot i-ar putea face pe cetățenii ruși să creadă că Putin, în vârstă de 70 de ani, nu ar mai fi potrivit pentru această funcție.

Zagnat Elena

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ Potrivit Meduza, Blocul politic al administrației prezidențiale ruse așteaptă ca, pe lângă Putin, la alegeri să candideze reprezentanți ai trei partide parlamentare, mai cu seamă lideri ai КПРФ, ЛДПР și «Новые люди». Kremlinul îl vede pe Ghenadii Ziuganov drept candidatul partidului comunist. Ziuganov are un statut înalt ca lider de partid, numele său de familie este familiar pentru fiecare alegător rus. „În același timp, el are un plafon - electoratul de modă veche, care nu va atrage noi alegători”, a explicat unul dintre interlocutorii Meduza.

La alegerile prezidențiale din 2008, Ziuganov a obținut 17%, iar în 2012 - 18%. O astfel de stabilitate a ratingului este importantă pentru Kremlin, pentru că se preconizează că Putin va obține un „rezultat record” la viitoarele alegeri. Președintele în exercițiu ar trebui să adune mai mult de 80% din voturi, cu o prezență la vot de peste 70%. Acest lucru ar putea fi ipotetic împiedicat de o repetare a poveștii Grudinin. Atunci, candidatul agreat de Kremlin a început să câștige în mod neașteptat rating, iar administrația prezidențială a trebuit să ducă o adevărată campanie de PR împotriva sa.

Conform planului Kremlinului, candidatul ЛДПР ar trebui să fie liderul partidului, Leonid Sluțki. Potrivit unei surse apropiate de administrația prezidențială, Sluțki însuși dorește să candideze la alegeri, iar unele surse spun că acestuia îi place să „strălucească în public” și intenționează să „își ridice ratingul”.

Când vine vorba despre candidatul «Новые люди», lucrurile sunt mai complicate. Kremlinul ar dori ca președintele formațiunii, omul de afaceri Alexei Neceaev, să candideze din partea partidului. Cu toate acestea, Neceaev îl propune pe un alt candidat - Vladislav Davankov, vicepreședinte al Dumei de Stat, care în prezent candidează pentru funcția de primar al Moscovei. Cu toate acestea, Kremlinul insistă în continuare asupra participării lui Neceaev, din cauza vârstei. Davankov are 39 de ani, îi place PR-ul, fiind un candidat tânăr și activ poate face ca alegătorii să se gândească la vârsta președintelui.

Kremlinul crede că acest contrast va fi unul nefavorabil. Potrivit unui sondaj realizat în luna mai a acestui an, vârsta este al treilea cel mai popular răspuns când cetățenii ruși sunt întrebați ce nu le place la președintele în exercițiu.

Mai mulți oficiali regionali și ruși intervievați de Meduza au confirmat că, în ultimii ani, rușii au început cu adevărat să se îngrijoreze de vârsta lui Putin. Oficialii înșiși au început, de asemenea, să aibă o altă viziune asupra lui Putin după ce acesta a împlinit 70 de ani.

CONTEXT. Alegerile prezidențiale sunt programate să aibă loc în Rusia în martie 2024. Ele vor fi primele după modificările aduse în 2020 Constituției Rusiei. Președintele în exercițiu, Vladimir Putin, este eligibil să candideze pentru realegere, chiar dacă ocupă funcția din 2012. Acesta a deținut continuu funcții de președinte sau prim-ministru din 1999.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal