Sfârșit de epopee? Direcția Transport promite semafoare la trecerile de pietoni de la intersecția străzilor Kiev și Bogdan Voievod

Sfârșit de epopee? Direcția Transport promite semafoare la trecerile de pietoni de la intersecția străzilor Kiev și Bogdan Voievod

Strada Kiev din sectorul Râșcani al orașului Chișinău intră în reparații, anunță șeful Direcției Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache. Iar în etapa de aplicare a marcajului rutier se prevede strămutarea a două treceri de pietoni și aplicarea semafoarelor. E vorba de trecerile din preajma sensului giratoriu, amplasate pe străzile Kiev și Bogdan Voievod.

Irina Soltan

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Pietonii ar urma să traverseze străzile Kiev și Bogdan Voievod în siguranță, iar șoferii ar urma să se bucure de trafic rutier mai fluidizat. Cel puțin aceasta promit autoritățile municipale care inițiază reparații pe strada Kiev. Două treceri de pietoni vor fi reamenajate și vor fi dotate cu semafoare pentru pietoni. Promisiunea a fost perindată de-a lungul anilor de mai mulți aleși locali și pare să ajungă acum la o finalitate.

„Au fost inițiate lucrurile de aplicare a stratului de protecție pe strada Kiev. Paralel cu aceste lucrări, la finalizare, vor fi executate lucrări de aplicat a marcajului rutier. Va fi reamplasată trecerea pietonală pe această stradă și cei care se deplasează pe trecerea de până la rond. Aceasta va fi strămutată, prin îndepărtarea ei cu scopul de a crea o zonă de deplasare sigură și cu amenajarea semaforului pietonal.

Acest obiectiv îl avem și pe următoare stradă care va fi executată în această intersecție - strada Bogdan Voievod. Acolo, de asemeni vom strămuta trecerea pietonală, cu amplasarea semaforului pietonal. Se dorește astfel fluidizarea circulației în zona rondului și în sectorul Râșcani”, spune șeful Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.

CONTEXT. Intersecția ce unește străzile Alecu Russo, Bogdan Voievod, bd. Kiev și Moscova, este cunoscută drept zonă unde se formează numeroase ambuteiaje. Administrația municipală care s-a schimbat de-a lungul anilor, promitea de fiecare dată să vină cu soluții.

Așa, de exemplu, în 2019, municipalitatea anunța că intenționează să instaleze un semafor inteligent ce ar regula fluxul de transport. Totodată, se purtau discuții în privința scoaterii sensului giratoriu din acest punct. Anunțurile au fost făcute în carul ședinței săptămânale a Primăriei, din 16 decembrie, 2019.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal