84 de incendii în ultimele 24 de ore. Primarul din Stăuceni cheamă locuitorii să ajute la stingerea focului (FOTO)

84 de incendii în ultimele 24 de ore. Primarul din Stăuceni cheamă locuitorii să ajute la stingerea focului (FOTO)

Tot mai multe focare de incendiu sunt înregistrate în toată țara. Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore au fost stinse 84 de focare de ardere. Iar în comuna Stăuceni, salvatorii luptă de patru ore cu flăcările. Primarul comunei a chemat locuitorii să ajute la stingerea incendiului care se îndreaptă spre cartierul locativ.

Baciu Ana

UPDATE: Sursele AGORA menționează că incendiul a fost stins. Suprafața incendiului urmează să fie estimată ulterior, a menționat ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

Din imaginile publicate de IGSU, se poate observa că o suprafață impunătoare a fost afectată de incendiu.

...

Incendiu la Stăuceni

IGSU

Publicitate
...

Incendiu la Stăuceni

IGSU

...

Incendiu la Stăuceni

IGSU

CE S-A ÎNTÂMPLAT ȘI DE CE ASTA CONTEAZĂ. Temperaturile extreme duc la apariția a tot mai multor focare de incendii. Pompierii luptă de patru ore cu un incendiu care a izbucnit la Stăuceni.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați în jurul orei 11:30. La fața locului au fost trimise patru echipe de salvatori și pompieri, care de patru ore luptă cu flăcările pentru localizarea și lichidarea arderii. În urma incendiului nu au fost raportate victime. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Primarul comunei Stăuceni, Alexandru Vornicu, cheamă bărbații din localitate să ajute la stingerea incendiului. Acesta a menționat că incendiul se îndreaptă spre un cartier locativ.

CONTEXT. Meteorologii au emis un nou Cod Galben de pericol de incendiu pentru următoarele două săptămâni. Mai exact în perioada 30 august - 14 septembrie, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă focul în păduri, parcuri și alte spații forestiere, să nu arunce pe câmpuri cu vegetație uscată, surse de foc la întâmplare.

Recent, agricultorii din Anenii Noi au pierdut 57 de ha de cereale într-un incendiu de proporții. Arderea a durat circa 5 ore. Focul s-a declanșat într-o zonă de vegetație uscată și s-a extins peste trei lanuri de cereale. 

În acest sens pompierii au desfășurat acțiuni de informare și discuții cu agricultorii în teren ca să reducă riscurile de incendii de vegetație. La modul practic, vorbim de 2.000 de vizite în localități unde au fost informate peste 94 mii de persoane despre prevenția și intervenția imediată.

AGORA a dedicat o ediție a emisiunii DESCIFRAT pericolului de incendii de vegetații care persistă în Moldova

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal